Komentara: 12
Pregleda: 6415

Održana 22. sednica Skupštine grada

02.04.2019. u 10:50h > 16:43
Izvor: Subotica.com
Rasprava o veoma kratkom izveštaju budžetske inspekcije, promenama u funkcionisanju mesnih zajednica i programu poslovanja JP „Subotica-trans“ obeležile su današnje, 22. zasedanje Skupštine grada, koju su bojkotovali odbornici Demokratske stranke.
Održana 22. sednica Skupštine grada

Opozicija je najoštrije zamerila što je izveštaj Službe za budžetsku inspekciju kratak, toliko da ga gotovo ni nema. Naime, programom rada za 2018. godinu je planirano da se izvrše inspekcijske kontrole u Kancelariji za mlade Grada Subotice, Istorijskom arhivu Subotica, MZ „Kelebija“ i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. Međutim, iz objektivnih razloga, zbog duže i teže bolesti lica nadležnog za kontrolu korisnika sredstava budžeta, planirane kontrole nisu mogle biti završene, te je predviđeno da se neurađene kontrole završe tokom 2019. godine, kako je to i regulisano Programom rada Službe za 2019. godinu.

Rasprava o Odluci o mesnim zajednicama, po kojoj se ukida skupština kao telo mesne zajednice, razvila se u to ko je koliko uložio u pojedine mesne zajednice i čiji je naziv „Kraljev brig“ – hrvatski ili bunjevački.

Održana 22. sednica Skupštine grada

- Mislimo da je mnogo važnije kako se živi u mesnim zajednicama od toga kakvi se propisi donose – poručio je između ostalog Jene Maglai, predsednik odborničke grupe "Pokret za građansku Suboticu", navodeći primer Bajmoka u koji se po njemu ništa ne ulaže.

Na njegove tvrdnje odgovrili su Nikola Milićević iz MZ „Aleksandrovo“ i Duško Petrović iz MZ „Novi Žednik“ tvrdeći da se davno ovoliko nije ulagalo kao u pretekle dve i po godine.

Održana 22. sednica Skupštine grada

Mnogo burnija polemika vodila se oko izmene Programa poslovanja JP „Subotica-trans“, koje je nedavno uspelo da nađe rešenje za problem malih primanja vozača, kojima su povećane plate.

- Uspeli smo da sa Ministarstvom finansija nađemo rešenje za problem vozača, čija su primanja u inostranstvu mnogo veća. To nije problem samo u Subotici već i u drugim gradovima, i nije samo u Srbiji nego i u drugim zemljama u regionu, čak i onima koji su u Evropskoj uniji – podsetio je gradonačelnik Bogdan Laban. – Zahvaljujemo se građanima na strpljenju i zajedničkim nastojanjima da nađemo rešenje. Ovo nije problem koji traje poslednjih godinu ili dve dana, već mnogo više, samo je amnezija bivših čelnika prilično duboka.

Po rečima direktora preduzeća Aleksandra Aleksića, radnici nisu bili zadovoljni ni kolektivnim ugovorom, ali ranije nisu imali kome da se žale, jer je grad jedva ispunjavao i osnovne obaveze prema ovom preduzeću. Aleksić je najavio da će podneti ostavku ukoliko Jene Maglai na sledeću sednicu donese dokaze o partijskom i nezakonitom zapošljavanju u „Subotica-transu“ i podnese krivičnu prijavu protiv njega. U suprotnom, od Maglaija je zatražio javno izvinjenje.

Održana 22. sednica Skupštine grada

Sednicu su bojkotovali odbonici Demokratske stranke, njih četvoro, a to će činiti i ubuduće. Njihovi koalicioni partneri iz DSHV-a nisu se priključili bojkotu.

- Odlukom Demokratske stranke njeni odbornici neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta sve dok se ne ostvare osnovni uslovi za fer i korektne izbore u čitavoj zemlji i ne postigne sloboda medija. Na prethodnom zasedanju nismo imali formalnu odluku i usaglašen stav DS i Saveza za Srbiju – objasnio je Danijel Kovačić, odbornik DS-a. - Ne želimo da učestvujemo u ovoj farsi oko izbora direktora „Toplane“, koji se bira isključivo na osnovu prevlasti političkih partija u Subotici. Biraju se ljudi koji će da vode preduzeće i grad ne samo po partijskom ključu, već po tome ko je jači u toj partiji u tom trenutku.

Održana 22. sednica Skupštine grada

Izvor: Subotica.com
22. sednica Skupštine Subotice 22. sednica Skupštine Subotice 22. sednica Skupštine Subotice 22. sednica Skupštine Subotice 22. sednica Skupštine Subotice 22. sednica Skupštine Subotice 22. sednica Skupštine Subotice 22. sednica Skupštine Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 6415

Povezana vest

Povezane teme

sednica skupštine grada

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.