Komentara: 7
Pregleda: 4709

Održana 11. sednica Skupštine grada

30.05.2013. u 18:13h
Izvor: RTV City
Gradski parlament usvojio je na 11. sednici Strategiju lokalnog održivog razvoja Subotice do 2022. godine. Ovaj dokument trebalo bi da predstavlja temelj razvoja grada u predstojećem periodu a pohvaljen je od strane Stalne konferencije gradova i opština koja je nosilac ovog projekta pod pokroviteljstvom EU. Sednica je otvorena glasanjem za Zamenika predsednika SG pri čemu je Veljka Vojnića na tom mestu zamenila stranačka koleginica iz LSV Vesna Berta.
Održana 11. sednica Skupštine grada

Bilo je reči i o donošenju Plana detaljne regulacije za saobraćajnicu na potezu Senćanskog puta i ulice Đorđa Natoševića koja bi trebala da rastereti saobraćaj teretnih vozila koja silaze sa autoputa a time i olakašaju snabdevanje velikih marketa.

Sednica je protekla bez značajnijih debata a jedna od tačaka koja je iziskivala diskusiju odnosila se na rad Saveta za međunacionalne odnose pri čemu su odbornici iz nekoliko stranaka zahtevali odgovor na pitanje ko u tom telu zastupa većinski narod. To je otvorilo pitanje reprezentovanja Srba oko kojeg su se mnogi odbornici i iz pozicije i iz opozicije složili da nije regulisano. Kompromisno rešenje koje je navedeno podrazumeva da iz svake stranke bude po jedan predstavnik u Savetu.

SNS  je reagovala i na tačku dnevnog reda koja se odnosila na zakup poslovnih prostora gde je napomenuto da se njima upravlja na nezakonit način jer se iznajmljuju i objekti koji su restitucijom vraćeni prethodnim vlasnicima. Takođe, rečeno je i da mnogi zakupci ne plaćaju zakup a da imovina grada i dalje nije popisana kako je zahtevala državna revizorska institucija. Zakup je prema SNS-u  išao preko Direkcije za izgradnju što je nezakonito a problem su i ogromna nenaplaćena potraživanja.

Odluka koja je od strane SVM ocenjena kao istorijska odnosila se na delimični prenos osnivačkih prava nad ustanovom kulture pozorišta „Deže Kostolanji“, što je prvi slučaj da osnivačka prava neke ustanove ovog tipa, koja je od značaja za nacionalne zajednice, budu prenesena na Nacionalni savet.

U nastavku sednice glasalo se za izmene statuta javnih i javno-komunalnih preduzeća a nekoliko rešenja se odnosilo na imenovanje direktora ovih preduzeća. Za direktora Doma Zdravlja imenovana je Mila Bogdanović Dujmić, Vladimir Dragin iz JKP „Čistoća i zelenilo“ podneo je ostavku a za vršioca dužnosti na period od 6 meseci imenovan je Josip Kovač Striko. Ostavku na mesto direktora JKP „Stadion“  podneo je Šandor Fazekaš, a za v.d postavljen je Miroslav Proročić. Direktor „Likovnog susreta“ Olga Šram odlazi u penziju a v.d. direktora biće Nela Tonković.

Doneto je rešenje o razrešenju i imenovanju predstavnika Subotice u Skupštini društva za upravljanje „Regionalnom deponijom“ a odbornici su podržali inicijativu za kandidaturu Subotice za titulu Evropske prestonice kulture 2020.

Izvor: RTV City
Zasedanje 11. sednice Skupštine grada Zasedanje 11. sednice Skupštine grada Zasedanje 11. sednice Skupštine grada Zasedanje 11. sednice Skupštine grada Zasedanje 11. sednice Skupštine grada Zasedanje 11. sednice Skupštine grada Zasedanje 11. sednice Skupštine grada Zasedanje 11. sednice Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4709

Povezane vesti

Povezane teme

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.