Komentara: 1
Pregleda: 3890
Foto

Održana 10. Noć istraživača

27.09.2015. u 10:47h
Izvor: Subotica.com
Na Otvorenom univerzitetu u petak je održana 10. jubilarna Noć istraživača koja se pored Subotice održala u još nekoliko gradova u Srbiji, a okupila je blizu stotinu učesnike. Subotički đaci, istraživači i doktori nauka izveli su preko trideset atraktivnih eksperimenata.
Održana 10. Noć istraživača

U Godini svetlosti manifestacija je protekla pod sloganom „Zasijajmo zajedno u noći“, a okupila je blizu stotinu učesnika, učenika, mladih istraživača i profesora. koji su izveli preko trideset atraktivnih eksperimenata.

Treću godinu za redom, od ukupno četiri Noći muzeja koje se organizuju u Subotici, ovu tradicionalnu manifestaciju organizovala je OŠ "Kizur Ištvan", uz podršku Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Centra za promociju nauke.  Ova jedinstvena afirmacija nauke i mladih istraživača istovremeno je održana u još oko 300 evropskih gradova.

Održana 10. Noć istraživača

U petak ranije popodne na ulice grada izašli su učenici ove škole koji su uz podršku dobošara najavili manifestaciju i pozvali sugrađane da budu deo nje. Uz prigodan performans kretnjom od Radijalca preko centra grada pa sve do Prozivke učenici su nagovestili šta će dočekati posetioce jubilarne 10. Noći muzeja.

Po rečima Slavice Medenice, organizatorke Noći istraživača ova manifestacija je prilika za svakoga da se pobliže upozna sa raznoraznim zanimljivim eksperimentima, ističući da nažalost u našim školama ima premalo vremena, ali i tremina, da deca uz stručni nadzor učitelja i profesora izvode razne eksperimente i bave se istraživačkim radom.

Na svečanom otvaranju u petak prisustvovali su i otvorili manifestaciju predstavnici grada, Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvenu delatnost Grada Subotice i Blaško Stantić, član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja.

Održana 10. Noć istraživača

- "Izuzetno je važno da grad podržava sve manifestacije u kojima učestvuju deca, a naročito ona talentovana. Ovo je pravi način da što više naših sugrađana, pre svega dece, ali i odraslih, dođe i vidi kako na pravi način, na najkreativni način može da izgleda spoj nauke i zabave" - izjavila je Jasmina Stevanović

Izvor: Subotica.com

Noć istraživača 2015: Izložba eksponata

Noć istraživača 2015: Izložba eksponata Noć istraživača 2015: Izložba eksponata Noć istraživača 2015: Izložba eksponata Noć istraživača 2015: Izložba eksponata Noć istraživača 2015: Izložba eksponata Noć istraživača 2015: Izložba eksponata Noć istraživača 2015: Izložba eksponata Noć istraživača 2015: Izložba eksponata
Pogledaj ostale fotografije

Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata

Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata
Pogledaj ostale fotografije

Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju

Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3890

Povezane vesti

Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

noć istraživača

noć istraživača u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.