• Pregleda: 5891

Održan XVIII Super ENPI Kup

Održan XVIII Super ENPI Kup

Osamnaestu godinu za redom u našem gradu danas je održan međunarodni karate turnir "Super ENPI Kup" koji je okupio 1220 takmičara, 78 klubova iz 11 država. Organizator je trofejni Karate klub "Enpi", uz podršku lokalne samouprave i Šotokan saveza Srbije.

Turnir je svečano otvorio, Milenko Pejušković, predsednik Organizacionog odbora Super ENPI Kupa, koji je od prvog dana deo organizacije ovog respektabilnog karate turnira. Pejušković je poželeo svim gostima lep boravak u Subotici, da ponesu lepe uspomene iz našeg grada i da se dogodine vrate još brojniji.

Nakon zvaničnog otvaranja domaćin turnira podelio je zahvalnice prijateljima turnira i zaslužnim pojedincima koji podržavaju organizaciju Super ENPI Kupa.

Klub KK "Enpi" na ovom turniru je najbrojnija domaća ekipa sa 105 takmičara u svim uzrasnim kategorijama, a koji su nastupili kako u borbama tako i u katama, dok od inostranih po masivnosti tu je ekipa iz Slovačke.

- Prezadovoljni smo odzivom, ova godina je bila nešto specifična zbog novog Zakona o sportu, pa je tako manji odziv nego prošle godine, međutim ovo je i dalje najjači turnir u Srbiji i regionu. Posebno smo zadovoljni što smo održali kvalitet i kvantitet, svi gosti dolaze u naš grad sa zadovoljstvom, uživaju u onome što im mi kao domaćini pripremimo, a to su svakako i najzanimljivije turističke atrakcije - rekao je Milorad Ćopić, predsednik KK "Enpi" - ovo je turnir koji ima dugu tradiciju, mi volimo u šali da kažemo da poziv na ovaj turnir je kao poziv na Krsnu slavu - jednom kada pozovemo, uvek su dobrodošli! Tako je i sa svim našim prijateljima iz cele Evrope koji iz godine u godinu dolaze i čine nam veliku čast.

Takmičenje su vodile sudije iz praktično svih država učesnica turnira, a svakako najviše ih je bilo iz Srbije i regiona. Turnir je kao i ranijih godina obeležila odlična organizacija, a najlepše utiske će poneti brojni gosti, među kojima su neki po prvi put u Subotici.

Jedan od klubova iz regiona koji po prvi put učestvuje na turniru u Subotici je i Karate klub "Tigar Mićević" iz Nikšića, koji je nastupio sa osam takmičara, šest devojčica i dva dečaka.

- Mi smo prvi put u Subotici, ali imali smo prilike da se lično uverimo da je organizacija na izuzetnom nivou. Ovaj turnir ima odličnu perspektivu i verujem da se uz podršku Šotokan saveza Srbije ovo takmičenje može učiniti još boljim i masovnijim. Ovakvi turnir su prilika deci i mladima da se upoznaju i druže, a to je, po meni, ono što se najviše pamti. - rekao je Goran Mićević, predsednik kluba iz Crne Gore.

XVIII Super ENPI Kup bio je odlična uvertira i generalna proba pred Evropsko prvenstvo u karateu koje će se održati u prvoj polovini maja u subotičkoj Hali sportova. Po rečima predsednika KK "Enpi" očekuje se da na evropskoj smotri u našem gradu nastupi 30 reprezentacija.

Rezultati KK "Enpi":

Takmičari karate kluba „Enpi“ su ostvarili odlične rezultate - osvojeno je 15 zlatnih, 25 srebrnih i 38 bronzanih medalja. Vladan Grbić i Dragoslav Jovičić potvrdili su dobru formu i u svom gradu, ženski tim osvojio je ekipno zlato a takmičari iz Subotice osvojili su pregršt medalja u svim uzrastima. Talenat je još jednom potvrdio Stefan Ćeran koji ima 11 godina i ove godine proglašen je najboljim karatistom Srbije u svom uzrastu.

ZLATO: Grbić Vladan, Jovičić Dragoslav, Vojnić Danijel, Arsić Sofija, Stojanović Bjanka, Horvat Vladan, Barašević Ines, Nikolić Marko, Bujak Melani, Stojanović Ines, Kolar Nenad, ekipa petlića (Krstić Vasilije, Marodić Uroš, Marjanov Vasilije), ekipa pionira (Ćeran Stefan, Pokornić Ognjen), ekipa nada (Stojanović Bjanka, Barašević Ines, Horvat Višnja, Cvijin Nađa), ekipa kadetkinja (Arsić Sofija, Barašević Ines, Stojanović Bjanka)

SREBRO: Grbić Vladan, Jovičić Dragoslav, Grbić Sanja, Grbić Sanja – apsolutna, Arsić Sofija, Stojanović Bjanka, Barašević Ines, Dakić Marko, Piuković Milica, Ćeran Stefan, Stojanović Petra, Basarić Tara, Pokornić Sergej, Škavo Maksim, Angelov Ilija, Miljković Jelena, Piuković Jelena, Marjanov Vasilije, Marjanović Anđela, ekipa poletaraca (Kuktin Marjan, Pavlović Branislav, Ribić Jovan), ekipa petlića (Molnar Mate, Bendžamin Osvald, Ivanković Vojnić Matija), ekipa nada (Uzelac Nikola, Taslak Marko, Nikolić Marko), ekipa pionirki (Bujak Melani, Čajkaš Maja, Stojanović Petra), ekipa nada (Belina Nemanja, Horvat Vladan, Zorić Dušan), ekipa seniora (Grbić Vladan, Jovičić Dragoslav)

BRONZA: Grbić Vladan, Vojnić Danijel, Segi Aleksandar, Popović Milena, Horvat Vladan, Žikić Srđan, Ćeran Stefan, Segi Kristijan, Uzelac Nikola, Miljković Milica, Takač Nađa, Čajkaš Maja, Živanović Aleksandra, Ribić Jovan, Čabarkapa Lena, Taslak Luka, Anđelković Nikodije, Poljaković Filip David, Pavlović Branilsav, Stokić Ognjen, Dragojlović Uroš, Kopilović Ema, Ribić Petar, Vujković Danijel, Krstić Vasilije, Ivanković Vojnić Matija, Marodić Uroš, Petrović Danica, Molnar Mate, Bendžamin Osvald, Cmiljanić Anja, Lipozenčić Danilo, Pejnović Maja, Kuzmić Mila, ekipa pionira (Taslak Luka, Basarić Tara, Kolar Nenad), ekipa kadetkinja (Bujak Monika, Popović Lidija, Cmiljanić Mia), ekipa kadetkinja (Glogovac Dunja, Miljković Milica, Piuković Milica), ekipa kadeta (Dakić Marko, Žikić Srđan, Buljovčić Dario)

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.