Komentara: 2
Pregleda: 3486
Foto

Održan "VIII Sarićev vikend"

06.06.2016. u 12:05h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji aerokluba "Ivan Sarić" iz Subotice na aerodromu Bikovo za vikend je održana tradicionalna završna manifestacija "VIII Sarićev vikend", kao i takmičenje u kuvanju kotlića.
Održan "VIII Sarićev vikend"

Na aerodromu su se ova dva dana okupila deca, njihovi roditelji, nastavnici i učitelji, kako bi stavili krunu na aktivnosti koje su deca tokom školske godine sprovodila na tehničkom i likovnom planu u organizaciji aerokluba "Ivan Sarić".

Na ovoj manifestaciji je učestvovalo oko dve stotine dece, roditelja i nastavnika.

Manifestacija "Sarićev vikend", osma u nizu, počela je u subotu takmičenjem dece u tehničkim disciplinama, dok je u nedelju otvorena  izložba likovnih radova dece koja su učestvovala i ušla u plasman do 20. mesta. Izložba likovnih radova dece je bila postavljena u hangaru na aerodromu a činila su je 100 radova dece iz osnovnih škola iz Subotice i okolnih mesta.

Održan "VIII Sarićev vikend"

Na dva konkursa koje je aeroklub organizovao tokom školske godine pristiglo je oko 350 dečijih radova. Radovi su rangirani u tri kategorije: od 1-4. razreda, 5-6. razreda i 7-8. razreda. Žiri koji je rangirao radove bio je u sastavu: Nevena Grković Bukvić (vajar), Vanja Subotić (slikar) i Mina Rakić (slikar).

Osim izložbe dečijih radova, na travnatom prostoru ispred hangara, izložena su i letačka sredstava aerokluba ,,Ivan Sarić’’. Na pomenutom prostoru je bila postavljena jedrilica dvosednog tipa IS 28, motorni zmaj (dvosed), avion Cassna 172 i vitlo ,,Herkules III’’.

Održan "VIII Sarićev vikend"

Na prostoru rulne staze članovi Vazduhoplovno modelarskog kluba ,,Subotica’’ iz Subotice su prikazali svoje modele i prikaz letenja istim.

U nedelju su podeljene diplome deci koja su se istakla svojim likovnim i tehničkim umećem. Deca pobednici kao nagradu su dobili vaučere za let avionom i originalne ,,Fenix’’ diplome.

Održano takmičenje u kuvanju paprikaša / riblje čorbe

U okviru ove manifestacije organizovan je "5. Sarićev kotlić"’. Učešće na ,,V Sarićevom kotliću’’ uzelo je 10 ekipa iz Subotice. Pobednici kao nagradu za svoje umeće su dobili vaučere za let jedrilicom i originalne diplome.

Cilj organizovanja ove dodatne manifestacije je bio da se okupi porodica na jednom mestu i da se klasičan nedeljni ručak zameni, ručkom na aerodromu "Subotica-Bikovo", u predivnom prirodnom ambijentu.

Održan "VIII Sarićev vikend"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3486
Povezane teme

aeroklub ivan sarić

sarićev vikend

aerodrom bikovo

sarićev kotlić

ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.