Komentara: 4
Pregleda: 3352

Održan VI "Sarićev vikend" i III "Sarićev kotlić"

09.06.2014. u 19:36h
Izvor: Subotica.com
Na aerodromu "Subotica" u Bikovu za vikend je održana tradicionalna manifestacija VI "Sarićev vikend" i prateći program "Sarićev kotlić" kroz koje je organizovano takmičenje u kuvanju čorbe. U subotu je održano takmičenje u tehničkim disciplinama, dok je nedelja bila posvećena podeli diploma i zahvalnica, ali i kuvanju kotilića.
Održan VI "Sarićev vikend" i III "Sarićev kotlić"

Manifestacija "Sarićev vikend" održava se u čast Ivana Sarića, poznatog subotičkog svestranog sportiste - atletičara, rvača, a isto tako i jednog od najznačajnijih pionira jugoslovenskog vazduhoplovstva i po kojem nosi naziv i lokalni aero klub.

Cilj ive tradicionalne manifestacije je popularizacija vazuhoplovnih sportova koje neguje Aero klub "Ivan Sarić", a koji je ujedno i organizator ovog događaja.

Ovaj sportsko rekreativni program održava se u dva dana vikenda. Prvog dana nastupili su najmlađi u tehničkom konkursu gde su se deca takmičila u četiri discipline - zmajevi, modeli aviona tipa lasta, jedrilice tipa "klizač" i jedrilice "A1".

Održan VI "Sarićev vikend" i III "Sarićev kotlić"

Subotnji dan je bio posvečen takmičenjima u pomenutim disciplinama i postavljanju likovnih radova na temu letećih sredstava, dok je drugi dan bio posvećen dodeli diploma i priznanja učesnicima tehničkog i linkovnog konkursa, kao i tradicionalnom kuvanju kotlića u okviru prateće manifesacije "Sarićev kotlić".

Likovni radovi su bili izloženi u hangaru na aerodromu "Subotica", a učestvovala su deca od 1 do 4, razreda, zatim razredi 5, 6, 7 i 8.

U nedelju poslepodne organizovan je i letački dan u kojem su učestvovali i posetioci ove tradicionalne manifestacije.

Održan VI "Sarićev vikend" i III "Sarićev kotlić"

"Na jesen nas čeka završna faza manifestacije, odnosno besplatna ekskurzija za decu pobednike likovnog i tehničkog konkursa, u okviru koje će nagrađeni posetiti muzej vazduhoplovstva u Surčinu, nadomak aerodroma Nikola Tesla." - izjavio je Goran Vuković, rukovodilac projekta "Feniks" i organizator ove manifestacije.

Na "Sarićevom kotliću’’ je učestvovalo 12 ekipa. Bila je to prilika da se pokažu i dokažu majstori u kuvanju riblje čorbe/paprikaša. Proglašenje pobednika u kuvanju riblje čorbe/paprikaša je usledilo posle 13 časova. Prisutni na manifestaciji su imali priliku da probaju i uživaju u malim tajnama velikih majstorijama kulinarskog zanata.

Izvor: Subotica.com
VI "Sarićev vikend" VI "Sarićev vikend" VI "Sarićev vikend" VI "Sarićev vikend" VI "Sarićev vikend" VI "Sarićev vikend" VI "Sarićev vikend" VI "Sarićev vikend"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3352
Povezane teme

aeroklub ivan sarić

Aerodrom Subotica

sarićev vikend

aerodrom bikovo

sarićev kotlić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.