Komentara: 2
Pregleda: 2585
Foto

Održan trening bezbedne vožnje za dvotočkaše

27.09.2021. u 14:25h
Izvor: Subotica.com
Kako da prepoznaju potencijalno opasne situacije i da ih na bezbedan način prevaziđu, motociklisti i mopedisti su bili u mogućnosti da usavrše danas na treningu, koji je za njih organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja Grada Subotice.
Održan trening bezbedne vožnje za dvotočkaše

Iako je aktivan učesnik u saobraćaju od 2018. godine, kada je položila za AM kategoriju, Suzana Komesarović se odazvala na trening bezbedne vožnje kako bi, pre svega, obnovila već poznato gradivo, ali i da bi, ukoliko je zadese neke nepredviđene situacije, bila spremna i znala kako najbolje da odreaguje na njih.

- Svaki dan ima nepredviđenih situacija u saobraćaju. Nisam se susretala sa onim najtežim situacijama, ali je bilo. Maksimalno sam obazriva i trudim se da poštujem ono što sam naučila prvog dana kad sam polagala ispit i trudiću se i dalje, pre svega zbog pešaka i biciklista, jer zbog njih najviše moramo paziti - kazala je Komesarović.

Održan trening bezbedne vožnje za dvotočkašeProjekat "Trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste" je plod dugogodišnjeg rada na terenu, tokom kojih su pripadnici Agencije za bezbednost saobraćaja u 100 lokalnih samouprava obučili preko 3.000 motociklista i mopedista. Po rečima vođe projekta, Miodraga Dimitrijevića, iskustvo je pokazalo da su znanje, veštine i kompetencije vozača dvotočkaša na dosta niskom nivou i zbog toga upadaju u razne nepredviđene situacije koje ne znaju kako da prevaziđu. 

- Danas smo im dali instrukcije kako da podignu svoje veštine i kompetencije na viši nivo, da uspeju da prepoznaju te potencijalno opasne situacije i da im objasnimo kojim tehnikama ih je najefikasnije rešiti - objasnio je Dimitrijević.

Održan trening bezbedne vožnje za dvotočkašePo podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, broj poginulih motociklista se u prvoj polovini ove godine smanjio za 15 odsto, ali se broj nastradalih mopedista povećao za 25 odsto, što dovoljno govori o neophodnosti ovakvih treninga, istakao je Ivan Bojović iz Agencije za bezbednost saobraćaja zadužen za dvotočkaše.

- Ono što takođe nije dobro, bez obzira da li se radi o mladim ili starim licima, ili o instruktorima koji obučavaju polaznike u auto školama, jeste zastupljenost samoobuke ili nedovoljne obuke, što je, po nekim podacima, osnovni faktor rizika stradanja vozača dvotočkaša. Ono što ne valja, jeste i to da nam vozači iz auto škola izlaze jako nespremni. Nisu samostalni i bezbedni učesnici u saobraćaju i ne znaju da prepoznaju opasne situacije - objasnio je Bojović.

Održan trening bezbedne vožnje za dvotočkašeTrening bezbedne vožnje u Subotici pohađalo je ukupno osam vozača, koji su od Saveta za bezbednost Grada dobili kacige vredne 15.000 dinara.  

Izvor: Subotica.com
Obuka sigure vožnje za motocikliste i mopediste Obuka sigure vožnje za motocikliste i mopediste Obuka sigure vožnje za motocikliste i mopediste Obuka sigure vožnje za motocikliste i mopediste Obuka sigure vožnje za motocikliste i mopediste Obuka sigure vožnje za motocikliste i mopediste Obuka sigure vožnje za motocikliste i mopediste Obuka sigure vožnje za motocikliste i mopediste
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2585

Povezana vest

Povezane teme

bezbednost u saobraćaju

gradski savet za bezbednost u saobraćaju

bezbednost saobraćaja

agencija za bezbednost saobraćaja

motociklizam

motociklisti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.