• Pregleda: 2375

Održan svečani prijem za brucoše Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Subotici

Svečani prijem za studente prve godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe održan je danas, u amfiteatru fakulteta. Brucošima je dobrodošlicu poželeo dekan prof. dr Marko Carić, a potom je za njih organizovano uvodno predavanje o prekršajima. 
Održan svečani prijem za brucoše Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Subotici

Peta generacija studenata danas je zvanično započela akademske studije Opšteg prava na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Subotici. Šta ih je motivisalo da upišu pravo, kao i šta očekuju u naredne četiri godine, podelili su sa nama.

- Dok sam još bio u srednjoj školi, razmišljao sam o Pravnom fakultetu, te mi je bilo najbitnije da upišem pravo. Drago mi je da se fakultet nalazi u Subotici, jer mi se ispunila želja da studiram u svom gradu. Očekujem da ću tokom studija steći široko znanje i sigurnost - rekao je novi student prava.

- Čula sam od prethodnih generacija da je fakultet veoma dobar i da su zadovoljni profesorima, koji uvek žele da pomognu i izađu u susret. Radujem se praksi i očekujem da ću upravo tamo mnogo toga naučiti - dodala je njegova koleginica.

Studente je dočekao dekan fakulteta, prof. dr Marko Carić, koji im je poželeo dobrodošlicu i uspešno studiranje. On je istakao da je fakultet zadovoljan upisom studenata.

- Zadovoljni smo sa Suboticom i mladim ljudima koji su nam poklonili poverenje upisujući se na naš fakultet. Trudićemo se da to poverenje opravdamo kroz teorijsku i praktičnu nastavu, i da ih usmerimo na buduću karijeru. Osim osnovnih studija i prakse, studentima pružamo mogućnost da nastave školovanje na master i doktorskim studijama, gde se mogu usko profilisati za određenu granu prava ili, ukoliko ih zanima nauka, mogu ostati da rade na fakultetu - rekao je Carić, dodajući da je fakultet potpisnik brojnih ugovora o međunarodnoj saradnji, koje studenti mogu da koriste u vidu razmena ili zapošljavanja u inostranstvu.

Kako je nedavno potpisan sporazum o saradnji između Prekršajnog suda i Pravnog fakulteta, za brucoše je nakon svečanosti održano uvodno predavanje, upravo o prekršajima. Predavanje su održali predsednik i zamenica predsednika Prekršajnog suda u Subotici, Ljubo Simić i Tanja Bulatović.

SPONZORISANI SADRŽAJ

povezane teme

2
čerupač pilića Odgovori
Privreda i pravosuđe kod nas postoje samo kao pojmovi. Žao mi omladine, zamlaćuju se bezveze da bi nakon deset godina shvatili da stečeno znanje nemaju gde da primene. Studirajte deco nešto što se traži u belom svetu ovde je Bog ugasio svetlo.
Državni pravnik Odgovori
Toma diploma fax. A predavanje drže neki od večitih studenata državnog faxa.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.