Komentara: 0
Pregleda: 5629
Foto

Potpisan sporazum o saradnji između Prekršajnog suda i Pravnog fakulteta

28.09.2017. u 16:02h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Prekršajnog suda Subotica, danas je potpisan sporazum o saradnji između Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i Suda. Osim stručne prakse za studente, sporazum predviđa i mogućnost angažovanja sudija Prekršajnog suda na Pravnom fakultetu u okviru predavanja, vežbi, seminara i kurseva.
Potpisan sporazum o saradnji između Prekršajnog suda i Pravnog fakulteta

Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe ubuduće će odlaziti na stručnu praksu u Prekršajni sud, zahvaljujući sporazumu o saradnji koji je potpisan danas. Dekan Pravnog fakulteta, prof. Marko Carić, kaže da je Prekršajni sud jedan od stubova pravosuđa svake zemlje, te da je samim tim značaj ovog sporazuma još veći.

- Našim studentima je pored teoretskog znanja neophodna praksa, kako bi se tokom studija upoznali sa praktičnim radom pravosuđa i odlučili čime će se baviti nakon završetka studija. Nismo još sve detalje razradili, ali prakse će sigurno biti u vezi sa određenim predmetima. Pošto je svaki predmet jednosemestralan, tako će se i prakse izvoditi u okviru jednog semestra, a koji će predmeti biti u pitanju, dogovorićemo sa Prekršajnim sudom, u skladu sa njihovim mogućnostima - rekao je Carić.

Potpisan sporazum o saradnji između Prekršajnog suda i Pravnog fakulteta

Osim studentske prakse, sporazum predviđa i mogućnost angažovanja sudija Prekršajnog suda na Pravnom fakultetu u okviru predavanja i vežbi pojedinih predmeta, kao i stručnih seminara i kurseva.

Šta studenti mogu da očekuju na praksi, objasnio je Ljubo Simić, sudija i predsednik Prekršajnog suda u Subotici.

Potpisan sporazum o saradnji između Prekršajnog suda i Pravnog fakulteta

- Prekršajni sud postoji tek sedam godina, i ovo će biti prvi put da potpisujemo sporazum ovakve vrste, zbog čega mi je veoma drago. Studenti mogu da očekuju da će se, u okviru stručne prakse, upoznati sa prekršajnim postupkom, sa nekoliko stotina propisa koje Sud primenjuje u svom radu i svim onim elementima koji se ovde izučavaju i koje nosi svaki predmet ponaosob. Mislim da će ovde steći dobra praktična znanja, koja će im pomoći u daljem napredovanju i edukaciji - rekao je Simić.

Izvor: Subotica.com
Sporazum o saradnji između Prekršajnog suda i Pravnog fakulteta Sporazum o saradnji između Prekršajnog suda i Pravnog fakulteta Sporazum o saradnji između Prekršajnog suda i Pravnog fakulteta Sporazum o saradnji između Prekršajnog suda i Pravnog fakulteta Sporazum o saradnji između Prekršajnog suda i Pravnog fakulteta Sporazum o saradnji između Prekršajnog suda i Pravnog fakulteta Sporazum o saradnji između Prekršajnog suda i Pravnog fakulteta
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5629

Povezana vest

Povezane teme

prekršajni sud

potpisivanje sporazuma

pravni fakultet

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe

studenti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.