Komentara: 3
Pregleda: 5074

Održan skup posvećen upravljanju otpadom

25.10.2016. u 17:51h
Izvor: Subotica.com
U Plavoj sali Gradske kuće održan je skup u okviru projekta „ Izgradnja partnerstva za odgovorno upravljanje otpadom“. Projekat realizuju Udruženje „Mladi rade“ iz Kikinde i Unija poslodavaca Vojvodine u saradnji sa partnerima.
Održan skup posvećen upravljanju otpadom

Cilj projekta "Izgradnja partnerstva za odgovorno upravljanje otpadom" je da kroz  edukaciju privrednih subjekata, stručnjaka, nevladinih organizacija i građana  doprinese odgovornijem upravljanju otpadom. Sesija je bila namenjena poslodavcima, kojima su predstavljena tri zakona iz ove oblasti.

- Glavna tema je zaštita životne sredine. Predstavićemo Zakon o hemikalijama, Zakon o upravljanju otpadom i Zakon o ambalaži i ambalažnom otpadu, koji se tiču svih nas, ali se velikim delom tiču poslodavaca. Edukujemo poslodavce koje su to njihove obaveze i šta bi trebalo da rade da bi poštovali ove zakone - kaže predsednik Unije poslodavaca Vojvodine, Stanko Krstin.

Održan skup posvećen upravljanju otpadom

Održan skup posvećen upravljanju otpadom

Sesije su i jedan od načina da se privrednici motivišu za aktivno učešće u zaštiti životne sredine.

- Kada činimo štetu životnoj sredini, posledice su dugoročne i za nas i naše potomstvo. Nama je, kao civilnoj organizaciji, važno da se podigne svest o važnosti odgovornog upravljanja životnom sredinom i jedan deo programa je posvećen animiranju da urade i više od onoga što su u zakonom obavezni, da se uključe u društvene aktivnosti, pomognu civilne organizacije koje se bave životnom sredinom kako bi njihovo poslovanje zaista bilo društveno odgovorno - kaže Marija Srdić iz Udruženja „Mladi rade“ .

U okviru projekta, čija je vrednost oko milion dinara,  biće održano sedam skupova na teritoriji Vojvodine. Realizaciju projekta podržalo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Izvor: Subotica.com
"Izgradnja partnerstva za odgovorno upravljanje otpadom" "Izgradnja partnerstva za odgovorno upravljanje otpadom" "Izgradnja partnerstva za odgovorno upravljanje otpadom" "Izgradnja partnerstva za odgovorno upravljanje otpadom" "Izgradnja partnerstva za odgovorno upravljanje otpadom" "Izgradnja partnerstva za odgovorno upravljanje otpadom" "Izgradnja partnerstva za odgovorno upravljanje otpadom" "Izgradnja partnerstva za odgovorno upravljanje otpadom"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5074
Povezane teme

zaštita životne sredine

upravljanje otpadom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.