Komentara: 2
Pregleda: 2138
Foto

Održan skup na temu "Mirno rešavanje sukoba u privredi"

04.04.2018. u 14:07h
Izvor: Subotica.com
U Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog okruga danas je održan skup na temu "Mirno rešavanje sukoba u privredi", koji je prisutnim privrednicima omogućio da se bliže upoznaju sa medijacijom u privredi naše zemlje, zakonskim okvirima, odnosom medijacije i arbitraže, te poverljivim i etičkim pitanjima u privrednoj medijaciji.
Održan skup na temu "Mirno rešavanje sukoba u privredi"

Medijacija podrazumeva van sudski način rešavanja sporova, u kojem strane u sporu uz pomoć trećeg, neutralnog lica, odnosno medijatora dolaze do zajedničkog i prihvatljivog rešenja. Advokat Blažo Nedić, regionalni medijator Svetske banke i JAMS Internacional, kaže da je medijacija u oblasti privrede izrazito pogodna, kako u radnim sporovima, sporovima između isporučilaca i dobavljača, tako i u sporovima unutra firmi.

- Medijacija je naročito pogodna za rešavanje sporova u privredi, jer pomaže stranama da dođu do rešenja koje je u njihovom interesu. Rešenje može biti raznoliko, jer nije u vezi sa onim što je predmet tužbenog zahteva i često se dešava da privredni subjekti, koji između sebe imaju više sporova koji traju dugi niz godina, putem medijacije uspeju da reše ne samo sve sporove, već i da nastave svoju poslovnu saradnju - objasnio je Nedić, koji je održao predavanje privrednicima.

Održan skup na temu "Mirno rešavanje sukoba u privredi"

Razlozi zbog kojih je organizovan današnji skup, Slobodan Vojinović, v.d. direktor Regionalne privredne komore Severnobačkog okruga, kaže da su višestruki, te da su u tom cilju predavanju prisustvovali i predstavnici zakonodavne, izvršne i sudske vlasti.

- Ovo predavanje je značajno, kako bi smo pre svega privrednicima bliže objasnili šta je medijacija, zašto je ona potrebna, koliko košta i u kojim slučajevima može da se koristi. Drugi razlog je da odavde možda krene i jedna inicijativa koja je neophodna, a to je da modifikujemo zakon, koji se nažalost pokazao kao nedorečen u praksi. Poslednje, ali ne i manje važno, jeste da ukoliko se ukaže potreba za ovaj region, ovde otvorimo Centar za privrednu medijaciju u prostorijama Regionalne privredne komore, što smo i predložili na nedavno održanom parlamentu - rekao je Vojinović.

Skup na temu "Mirno rešavanje sukoba u privredi" omogućio je prisutnim privrednicima da se upoznaju sa medijacijom u privredi Srbije, zakonskim okvirima, odnosom medijacije i arbitraže, te poverljivim i etičkim pitanjima u privrednoj medijaciji.

Izvor: Subotica.com
Predavanje "Mirno rešavanje sukoba u privredi" Predavanje "Mirno rešavanje sukoba u privredi" Predavanje "Mirno rešavanje sukoba u privredi" Predavanje "Mirno rešavanje sukoba u privredi" Predavanje "Mirno rešavanje sukoba u privredi" Predavanje "Mirno rešavanje sukoba u privredi" Predavanje "Mirno rešavanje sukoba u privredi" Predavanje "Mirno rešavanje sukoba u privredi"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2138
Povezane teme

regionalna privredna komora

regionalna privredna komora subotica

medijacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.