Komentara: 0
Pregleda: 1920
Foto

Održan sastanak Mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima

19.04.2018. u 17:11h
Izvor: Subotica.com
Na Otvorenom univerzitetu održan je sastanak Mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima grada Subotice, sa ciljem unapređenja rada u ovoj oblasti. Pored predstavnika svih relevantnih institucija, sastanku su prisustvovali i članovi Udruženja „Atina“ iz Beograda, koje se deceniju i po bavi ovom problematikom.
Održan sastanak Mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima

Tim za borbu trgovine ljudima osnovan je u Subotici još 2013. godine. Tokom prošle godine na nivou Srbije  doneta  je nova Strategija, kao i Akcioni plan za borbu protiv trgovine ljudima, te je cilj sastanka bio da se sagleda dosadašnji rad i napravi plan za unapređenje rada u ovoj oblasti.

- Cilj rada lokalnih timova jeste prevencija, zaštita, suzbijanje trgovine ljudima posebno žena i dece. Kako se Subotica nalazi na migrantskoj ruti imamo još više opravdanosti da ovaj lokalni tim radi. Očekujemo podršku u izveštavanju medija da podignemo svest naših građana, omladine, roditelja dece i svih osetljivih grupa. Danas smo se okupili sa velikim brojem gradskih institucija, nevladinog sektora da napravimo plan rada. Moraćemo da imamo punu saradnju sa nacionalnim koordinatorom, tako da očekujemo dobru saradnju i dobar rad - kaže Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za socijalnu zaštitu i zdravstvo.

Održan sastanak Mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima

Prema podacima Udruženja „Atina“ prošle godine u našoj zemlji registrovano je oko 50 osoba, koje su bile žrtve  trgovine ljudima. Kao i prethodnih godina, najugroženiji su bili žene i deca, te će ovaj deo populacije biti glavna ciljna grupa i gradskog Tima za borbu protiv trgovine ljudima.

- Današnji zadatak je da se mapiraju problemi sa kojima se Grad Subotica suočava i da se u odnosu na to napravi plan. Naša ideja je da se taj plan ne nameće i da to ne bude neka projektna ideja i da  jednostavno taj plan dođe iz potrebe samog grada da se specifično bavi svojim građanima, odnosno svima koji se nalaze na ovoj teritoriji i da pokuša da taj problem reši na najbolji mogući način - kaže Jelena Hrnjak iz Udruženja „Atina“.

Održan sastanak Mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima

Sastanku su prisustvovali predstavnici Policijske uprave Subotica, Tužilaštva, Centra za socijalni rad, Inspektorata za rad, kao i predstavnici nevladinog sektora.

Izvor: Subotica.com
Sastanak Mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima grada Subotice Sastanak Mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima grada Subotice Sastanak Mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima grada Subotice Sastanak Mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima grada Subotice Sastanak Mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima grada Subotice Sastanak Mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima grada Subotice Sastanak Mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima grada Subotice Sastanak Mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1920
Povezane teme

trgovina ljudima

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.