Komentara: 0
Pregleda: 2573

Održan prvi sastanak Književnog kluba "UrLiK"

21.11.2014. u 11:04h
Izvor: Subotica.com
U Gradskoj biblioteci Subotica juče je održan prvi, inicijalni sastanak Književnog kluba "UrLiK". Prisutne je pozdravio i direktor Gradske biblioteke Subotica Dragan Rokvić i poželeo im srećan i uspešan rad.
Održan prvi sastanak Književnog kluba "UrLiK"

Nešto više o Književnom klubu rekla nam je Gorana Francišković koordinatorka Književnog kluba “UrLiK“:

- „Književni klub je jedna nova inicijativa. Planiramo da se okupljamo jednom mesečno u Gradskoj biblioteci. Osnivači ovog kluba su  Neformalna grupa građana „UrLiK“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Gradskom bibliotekom. Za sada imamo 16 članova, to je neka početna grupa. Ukoliko bude više zainteresovanih radićemo u više grupa. Želimo da bude mali broj članova zbog toga da bi bila kvalitetna diskusija. Ideja je da se članovi sami kandiduju i sami biraju knjige koje će se čitati putem glasanja, i da se analizira jedno književno delo mesečno.  Ne postiji dobna granica, više je mladih prijavljeno za sada, ali mi baš želimo da postoji ta interakcija među različitim generacijama“ – rekla nam je Gorana.

Koja je uloga Kancelarije za mlade u Književnom klubu pitali smo Dejanu Baltes koordinatorku lokalne Kancelarije za mlade:

„Naša uloga je bila u vidu logistike, kada se pojavila ta inicijativa od Neformalne grupe „UrLiK“, onda smo stupili u kontakt sa Bibliotekom. Napravili smo taj zajednički sastanak gde smo uključili i Gradsku biblioteku kao partnera. Bili smo podrška i prilikom nekog tog  metodološkog načina izrade samog izgleda Književog kluba. Pripremili smo stimulativne nagrade, u vidu knjige  za svakog člana književnog kluba koji predloži knjigu o kojoj će se govoriti. Ideja je da ta osoba bude i moderator, pa smo hteli da stimulacija bude nagrada u vidu knjige“ – saopštila je Dejana.

Održan prvi sastanak Književnog kluba "UrLiK"

Prisutne je pozdravio i direktor Gradske biblioteke Subotica Dragan Rokvić, poželeo im srećan i uspešan rad i upoznao ih sa radom Biblioteke.

Ono šta očekuje od rada Književnog kluba rekla nam je članica kluba Tijana Vladić:

„Ono što očekujem od Književnog kluba jeste da imam sagovornike kada je u pitanju priča o književnosti. Dakle, svi mi čitamo različite vrste knjiga, čini mi se da će ovo biti drugačiji način,da se neće voditi o razgovor o svemu i svačemu, nego konkretno o jednoj knjizi, o jednom piscu. Moći će detaljno da se uđe u jedno delo, da se otkriju postupci nekih junaka koje mi možda radimo svakodnevno, i da se sve to i analitički zapravo sintetiše nazad i da prosto izvučemo neki zaključak.  Kroz junake romana možda iznesemo ideju sebe, proživimo to ponovo u razgovoru sa drugima“ – odgovorila nam je Tijana Vladić, budući bibliotekar informatičar.

Knjiga koju bi Tijana  preporučila za čitanje do sledećeg sastanka je “Dopler“ od Erlenda Lua.

Zainteresovani za Književni klub "UrLiK" se mogu prijaviti na mail:  knjizevniklub.urlik@gmail.com.

Održan prvi sastanak Književnog kluba "UrLiK"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2573
Povezane teme

gradska biblioteka

gradska biblioteka subotica

dejana bibić

književni klub urlik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.