Komentara: 1
Pregleda: 9210

Održan probni test male mature

09.04.2021. u 17:44h
Izvor: TV Subotica
Učenici osmog razreda polagali su danas probni završni test iz matematike u svojim osnovnim školama, uz poštovanje svih epidemioloških mera. U OŠ "Matko Vuković" je 79 učenika završnog razreda radilo zadatke koji obuhvataju gradivo iz matematike, koje su prošli od početka školovanja.
Održan probni test male mature

Probni ispit služi da se proveri spremnost đaka i da pokaže na čemu treba dodatno da rade u narednom periodu, kako bi upotpunili znanje neophodno za polaganje male mature. S obzirom na to da se osmaci ovom prilikom upoznaju sa procedurama i načinom polaganja, to im umnogome olakšava sam završni ispit.

- Ceo proces je organizovan onako kako treba da bude organizovan na završnom ispitu i zbog toga će učenici videti šta treba da rade, koje su to određene aktivnosti i faze kroz koje prolaze. Dakle, da dođu, uđu unutra, da budu pripremljeni i da znaju kako sam ispit teče i on je potpuno isti, kao što će biti na završnom ispitu - kaže Mirjana Stevanović, direktorka OŠ "Matko Vuković".

Održan probni test male mature

I pripreme za probu male mature su se odvijale u skladu sa okolnostima koje je nametnula korona, što, prema rečima direktorke OŠ "Matko Vuković", može da se odrazi na rezultate.

- Često govorimo da su to pripreme za pokazivanje znanja tokom svih osam godina školovanja. Nešto intenzivnije pripreme traju tokom osmog razreda i kod nas je to bilo organizovano u školi, sve do 15. marta, kada se moglo ulaziti u školu, ali od kada su deca na nastavi na daljinu, onda se organizuje na daljinu, što i nije baš najbolje za neke krajnje rezulate - dodaje Stevanović.

Budući srednjoškolci sutra će polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, i kombinovani test iz fizike, hemije, biologije, istorije i geografije. Za one koji iz zdravstvenih ili drugih opravdanih razloga nisu u mogućnosti da polažu probni ispit u prvom terminu, polaganje će biti organizovano naknadno.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 9210
Povezane teme

Mirjana Stevanović

mala matura

OŠ Matko Vuković

probni test

pripreme za završni ispit

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.