Komentara: 15
Pregleda: 4407
Foto

Održan Poslovni forum domaćih i crnogorskih privrednika

02.06.2017. u 16:54h
Izvor: Subotica.com
Privredna saradnja Crne Gore i našeg regiona je dobra, ali postoji niz oblasti u kojima bi mogla biti unapređena, ocenjeno je na Poslovnom forumu domaćih i crnogorskih privrednika u Regionalnoj privrednoj komori.
Održan Poslovni forum domaćih i crnogorskih privrednika

Tokom prošle ostvaren je suficit sa Crnom Gorom, izvezena je roba u vrednosti od 20 miliona evra, dok je uvoz bio samo 100 hiljada evra. U izvozu su dominirali industrijski prehrambeni proizvodi, koji su prema rečima predsednika Privredne komore Crne Gore, Velimira Mijuškovića izuzetno cenjeni kod crnogorskih potrošača.

- Imamo jedan veliki disbalans u robnoj razmeni, imamo uvoz proizvoda odavde, a izvoza imamo malo, skoro zanemarljivo, iz Crne Gore. Trebalo bi da se unapredi robna razmena, odnosno da se prepozna što više proizvoda koji sa tržišta Crne Gore mogu doći ovde - kaže Mijušković.

Privrednici iz Crne Gore  posebno su bili zainteresovani za rad Industrijske zone „Mali Bajmok.

- Pretpostavljam da će za privrednike iz Crne Gore najviše biti interesantna iskustva Subotice koja je u prethodnom periodu napravila značajan iskorak kada su u pitanju poslovne zone  i stvaranje biznis ambijenta. Sa druge strane, privrednici iz Subotice mogu čuti iskustva iz Crne Gore koja je proglašena za sredinu sa pozitivnim biznis ambijentom - kaže Miodrag Kankaraš, generalni konzul Crne Gore u Srbiji.

Održan Poslovni forum domaćih i crnogorskih privrednika

Kako je ovogodišnji „SuSajam“ u znaku turizma, učesnici su razgovarali i o kreiranju zajedničkog turističkog proizvoda za turiste sa dalekih tržišta. Za ostvarivanje čvršće saradnje u ovom pogledu neophodna je izgradnja nove i rekonstrukcija postojeće saobraćajne infrastrukture.

- Na nama je da privredni ambijent dodatno usavršimo i bitno je da popravimo saobraćajnu infrastrukturu i drumsku i železničku i aerodrome, što će značiti mnogo i nama i regionu koji može da koristi sve te usluge - kaže Slobodan Vojinović, direktor Regionalne privredne komore.

Izvor: Subotica.com
Poslovni forum domaćih i crnogorskih privrednika Poslovni forum domaćih i crnogorskih privrednika Poslovni forum domaćih i crnogorskih privrednika Poslovni forum domaćih i crnogorskih privrednika Poslovni forum domaćih i crnogorskih privrednika Poslovni forum domaćih i crnogorskih privrednika Poslovni forum domaćih i crnogorskih privrednika Poslovni forum domaćih i crnogorskih privrednika
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4407
Povezane teme

privredna komora

Slobodan Vojinović

regionalna privredna komora

privredna komora srbije

privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.