Komentara: 1
Pregleda: 1245
Foto

Održan otvoreni dan u Hemijsko-tehnološkoj školi

21.03.2024. u 09:49h
Izvor: Subotica.com
Hemijsko-tehnološka škola otvorila je svoja vrata osmacima, koji su imali priliku da se upoznaju sa obrazovnim profilima koje nudi.
Održan otvoreni dan u Hemijsko-tehnološkoj školi

Naredne školske godine u Hemijsko-tehnološkoj školi, na sva tri područja rada, na četiri područja rada, na dva nastavna jezika, planirano je  ukupno devet odeljenja - šest odeljenja na srpskom i tri na mađarskom nastavnom jeziku.

- Prvi put imaćemo smer prehrambeno mikrobiološki tehničar, koji je veoma atraktivan, bavi se analizom ispravnosti hrane i nadamo se da će privući pažnju budućih đaka. To je veoma perspektivan smer i omogućava učenicima da nastave dalje školovanje - najavljuje Nataša Nikolovski, pomoćnik direktora HTŠ. – U oblasti hemija – nemetali iduće godine upisujemo tehničare za operativnu forenziku na srpskom i mađarskom jeziku i tehničare za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju. U području rada proizvodnja i prerada hrane imamo veterinarske tehničare, jedan od najatraktivnijih obrazovnih profila za koji vlada veliko interesovanje, kao i za pekare. U području rada tekstilstvo i kožarstvo imamo tehničare modelare odeće na srpskom i mađarsko jeziku, a u području rada trgovina i ugostiteljstvo imamo poslastičare, koje ćemo upisati na srpskom i mađarskom jeziku. Nastava se odvija po standardnom i dualnom modelu obrazovanja, sa dosta praktične nastave u fabrikama ili kod privrednika, što je veoma značajno.

Održan otvoreni dan u Hemijsko-tehnološkoj školiOdržan otvoreni dan u Hemijsko-tehnološkoj školi

Hemijsko tehnološku školu pohađa 608 đaka, među kojima su Lila Fadil i Mia Bada, učenice drugog razreda smera za operativnu forenziku.

- Ovo je smer za sve koji vole hemiju, žele da nauče zanimljive stvari u oblasti forenzike i kriminalistike. Nije toliko teško, zanimljivo je i nismo se pokajale što smo se odlučile za ovaj smer. Puno putujemo, otkrivamo nove stvari – kažu Lila i Mia.

Održan otvoreni dan u Hemijsko-tehnološkoj školiPrva generacija veterinarskih tehničara uskoro će maturirati a među njima je Anja Zec, koja se sprema za republičko takmičenje.

- Škola se jako brine da mi dobijemo svo neophodno znanje, da steknemo što više znanja o veterini i zdravlju životinja, da imamo što više prakse na farmama i ambulantama, čak nam je i sagradila ambulantu koji pohađamo više puta nedeljno – kaže Anja. – Preporučujem ovaj smer svima koji vole životinje, koji žele da se brinu o njihovom zdravlju.

Održan otvoreni dan u Hemijsko-tehnološkoj školi

Izvor: Subotica.com
Otvoreni dan u Hemijsko-tehnološkoj školi Otvoreni dan u Hemijsko-tehnološkoj školi Otvoreni dan u Hemijsko-tehnološkoj školi Otvoreni dan u Hemijsko-tehnološkoj školi Otvoreni dan u Hemijsko-tehnološkoj školi Otvoreni dan u Hemijsko-tehnološkoj školi Otvoreni dan u Hemijsko-tehnološkoj školi Otvoreni dan u Hemijsko-tehnološkoj školi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 6 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1245
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.