Komentara: 5
Pregleda: 5880
Foto

Održan koncert Subotičke filharmonije

17.03.2016. u 10:23h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici sinoć je održan koncert Subotičke filharmonije. Ovo je bio prvi ovogodišnji koncert u 108 godina dugoj istoriji. Koncertu je prisustvovao veliki broj ljubitelja klasične muzike. Ovogodišnja tema koncerta bila je obeležavanje 260 godina od rođenja čuvenog kompozitora, Mocarta.
Održan koncert Subotičke filharmonije

Velika svečana sala u Gradskoj kući bila je sinoć premala da primi sve zainteresovane koji su želeli da prisustvuju koncertu Subotičke filharmonije i slušaju dela nekih od zvučnijih imena klasične muzike kao što su Mocart i Tartini.

Subotički filharmonijski orkestar je 1908. godine osnovao kompozitor Erne Lanji. Pod njegovim vođstvom, orkestar je održao 20 koncerata do početka Prvog svetskog rata. Na njima su nastupali renomirani umetnici poput Bele Bartoka i Paua Kasalsa.

Kako je rečeno i u najavi ovog koncerta, priliku da nastupe imali su mlađi i talentovani izvođači, pretežno iz Subotice, solisti Gergo Brezovski (Koncert za violinu i orkestar u A-duru), Timea Nađ (Končertino za klarinet i gudački orkestar u F-duru), kao i solista na violini nastupila je i Megumi Teshima, profesorka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, koja živi u Senti, a poreklom je iz Japana.

Veliki broj građana popunio je svaki upotrebljiv prostor unutar Velike većnice, ali velike gužve su bile i na balkonu. Bio je ovo još jedan spektakularan koncert jednog dela Subotičke filharmonije na kojem su ovaj put glavnu reč imali mladi i talentovani subotički umetnici.

Održan koncert Subotičke filharmonije

Održan koncert Subotičke filharmonije

Održan koncert Subotičke filharmonije

Održan koncert Subotičke filharmonije

Izvor: Subotica.com
Koncert Subotičke filharmonije Koncert Subotičke filharmonije Koncert Subotičke filharmonije Koncert Subotičke filharmonije Koncert Subotičke filharmonije Koncert Subotičke filharmonije Koncert Subotičke filharmonije Koncert Subotičke filharmonije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 5880
Povezane teme

velika većnica

Subotička filharmonija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.