Komentara: 18
Pregleda: 4127

Održan koncert „Majka Rusija

14.08.2014. u 17:44h
Izvor: RTV Yueco
U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je održan koncert „Majka Rusija“, u izvođenju profesionalne pozorišne trupe iz Moskve. Pored brojne subotičke publike, koncertu je prisustvovao i ambasador Rusije, Aleksandar Čepurin. Koncert je organizovalo Srpsko-rusko-belorusko bratstvo „Sveti knez Vladim
Održan koncert „Majka Rusija

Programom „Majka Rusija“ obeležava se važan jubilej u istoriji srpsko-ruskog bratstva i kulturnih veza, 140. godišnjica srpskog podvorja u Moskvi.

Naime, Grad Moskva je 1874. godine Srpskoj pravoslavnoj crkvi poklonio Hram Svetih Kira i Jovana, u kojem je pravoslavlje primila ruska carica Katarina Velika.

Ansambl je imao brojne nastupe širom bivših sovetskih republika, a nedavno se deo ansambla vratio iz Pariza. Subotica je prvi grad u našoj zemlji u kojem je održan program „Majka Rusija“.

Održan koncert „Majka Rusija

Koncertu je prisustvovao i ambasador Rusije, Aleksandar Čepurin, koji je izrazio zadovoljstvo što je ponovo u Subotici.

U prvom delu koncerta, predstavljena je ruska tradicija, praznici, običaji, pesme i igre, dok je nastavku održan koncert narodnih pesama.

Izvor: RTV Yueco
Koncert etno grupe iz Rusije "Majka Rusija" Koncert etno grupe iz Rusije "Majka Rusija" Koncert etno grupe iz Rusije "Majka Rusija" Koncert etno grupe iz Rusije "Majka Rusija" Koncert etno grupe iz Rusije "Majka Rusija" Koncert etno grupe iz Rusije "Majka Rusija" Koncert etno grupe iz Rusije "Majka Rusija" Koncert etno grupe iz Rusije "Majka Rusija"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 4127
Povezane teme

ambasador rusije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.