Komentara: 0
Pregleda: 1800

Održan koncert Cadabre u "Skladištu"

25.02.2013. u 20:54h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
U subotu, 23. februara 2013. godine nastup je održao subotički bend Cadabra - Orkestar nove muzike u Omladinskom klubu “Skladište”. Ulaz je bio slobodan.
Održan koncert Cadabre u "Skladištu"

Muzika Cadabre je rezultat pokušaja da se u formu muzičkog sadržaja uobliči sveukupna energija vremena kojem pripadamo i prostora u kojima živimo. Raznolikim spektrom boja, atmosfera i zvukova Cadabra pokušava da komunicira sa svojim okruženjem.

Cadabra sa svojim slušaocima zajedno deli čudnovatu gorko-slatku energiju radosti i bola koju sadrže njihove pesme, a koje svoje poreklo duguju i brojnim drugim umetnostima poput poezije, književnosti i slikarstva.

Cadabra je osnovana 2004. godine u Subotici. Iz rane faze rada ansambla u kojoj su mahom obrađivane sefardske pesme u slobodnoj improvizovanoj formi, ostao je jedan koncertni album pod nazivom “Vedre noći“. U novijem periodu ansambl je krenuo u pravcu oblikovanja autorske muzike. Uz korišćenje poezije kao izvorišta novih pesama, okupljajući muzičare jazz miljea, težište je sada stavljeno u prvom redu na izrazito upečatljiv vokal Olje Njaradi, koja svojim glasom zaokružuje zvučnu sliku Cadabre, inače u osnovi baziranu na improvizacijama i slobodnim muzičkim dijalozima.

Sloboda, neposrednost i kreativno muziciranje karakterišu i novi album snimljen tokom 2011. godine pod nazivom “Ljudi i obale“.

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Koncert: Cadabra Koncert: Cadabra Koncert: Cadabra Koncert: Cadabra Koncert: Cadabra Koncert: Cadabra Koncert: Cadabra Koncert: Cadabra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1800
Povezane teme

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.