Komentara: 14
Pregleda: 2923
Foto

Održan jubilarni 30. Festival guslara Vojvodine

08.04.2024. u 14:07h
Izvor: Subotica.com
Naš grad i KUD guslara „Hajduk Veljko“ minulog vikenda ugostili su 20 najboljih guslara iz desetak kultrno-umetničkih društava koji su nastupili na 30. jubilarnom Festivalu guslara Vojvodine, u organizaciji Udruženja guslara Vojvodine.
Održan jubilarni 30. Festival guslara Vojvodine

U finalnoj večeri  u subotu na sceni „Jadran“ publika je uživala u zvucima ovog tradicionalnog instrumenta, duhovnog blaga našeg naroda. Iako su svi izvođači razgalili srca publike, za najboljeg je proglašen Nikola Tošić iz Društva guslara “Predrag Leovac” iz Novog Sada. Iza njega su bili Ljubiša Ateljević iz društva “Petar Perunović Perun” iz Zrenjanina i Milanko Gardović iz drustva “Branko Radičević” iz Nove Pazove.

Održan jubilarni 30. Festival guslara VojvodineU ekipnoj konkurenciji prvo mesto pripalo je društvu “Predrag Leovac” iz Novog Sada. Na drugom mestu društvo “Sivac” iz Sivca a na trećem  “Njegoš” iz Vrbasa.

Da organizuje ovakvo veliko takmičenje, za KUD guslara „Hajduk Veljko“ bila je velika čast, a koliko su se potrudili  svedoče i pohvale gostiju i učesnika.

- Sve je prošlo  u najboljem redu i zaista smo svi uživali u onome što su nam najbolji guslari Vojvodine prikazali. Ono što nas raduje je sve veći broj mladih guslara, koji nastavljaju tradiciji a mi smo tu da ih na tom putu podržimo – poručuje Ljubo Pavlović, predsednik KUD-a guslara „Hajduk Veljko“.

Održan jubilarni 30. Festival guslara Vojvodine

Izvor: Subotica.com
30. Festival guslara Vojvodine 30. Festival guslara Vojvodine 30. Festival guslara Vojvodine 30. Festival guslara Vojvodine 30. Festival guslara Vojvodine 30. Festival guslara Vojvodine 30. Festival guslara Vojvodine 30. Festival guslara Vojvodine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 nedelje i 10 časova
Komentara: 14
Pregleda: 2923
Povezane teme

guslarsko veče

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.