• Pregleda: 2580

Održan "III Reful Kup" u jedrenju

Proteklog vikenda na palićkom jezeru održana je jedriličarska regata "III Reful Kup" na kojem je učestvovalo 50 jedrilica. Prvog dana vreme je išlo na ruku takmičarima, dok su se vremenski uslovi dan kasnije značajno pogoršali čime su otežali održavanje regate.
Održan "III Reful Kup" u jedrenju

Prvog dana su otplovljena dva plova po laganom južnom vetru, po lepom i toplom sunčanom danu, narednog dana se vreme totalno promenilo, takmičari su se suočili sa novim izazovom, jedreći po hladnom i kišovitom danu, sa severnim vetrom i udarima oko 11m/s.

- "Pored brojnih prevrtanja, lomljenja jarbola i cepanja jedara, uspeli smo otploviti preostali broj plovova (trka), potreban za uspesnost regate. Posebne pohvale zaslužili su čamci u regatnom polju, koji su nesebično pružali pomoć jedriličarima, kojima je bila potrebna." - rekao je Zlatko Buljovčić, predsednik JK "Reful".

JK "Reful" je nastupio sa 4 takmičara, a medalje su osvojili: Stela Buljovčić (3. mesto u klasi Laser Radial) i Sofija Dobrički  (3. mesto u klasi Laser 4.7), kao i Kristina Boja iz JK "Palić"  koja je osvojila 2. mesto u ukupnom plasmanu za klasu – optimist.

Posebne nagradu za ferplej dobili su Nikola Banjac i Jovan Stojanović. Njih dvojica su se povukli sa trka posle ulaska u cilj zbog grešaka napravljenih u toku trke, iako im to sudije nisu primetile. Tim potezom su prepustili prva mesta u svojim klasama.

Pobednici po klasama: Optimist - Stefan Yuil, Laser Standard - Ivan Knežević, Laser 4.7 - Nađa Stanikić i Laser Radial - Vuk Simić.

- "Nažalost, zbog nerazumevanja nautičkog potencijala Palićkog Jezera i uskraćene finansijske pomoći od strane gradske uprave bili smo prinuđeni da smanjimo broj klasa na regati pa su tako na regati "III Reful Kup" učestvovale samo klase Optimist, Laser 4.7, Laser Radial i Laser Standard ." - konstatovao je Buljovčić koji se ujedno i zahvalio Veslačkom klubu "Palić", preduzećima "Park Palić" i "Palić Ludaš", kao i svim članovima i prijateljima kluba bez čije pomoći kako kaže ne bi uspeli organizovati ovu regatu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.