• Pregleda: 1838

Održan bazar zdravlja na Makovoj sedmici

Meštani MZ "Makova sedmica" su tokom prepodneva imali prilike da besplatno provere svoje zdravlje, zahvaljujući akciji “Bazar zdravlja”. Veliki broj stanovnika ove mesne zajednice moglo je da proveri šećer u krvi, krvni pritisak, ali su od strane medicinskih radnika dobili i određene savete u vezi ishrane, odnosno očuvanja svog zdravstvenog stanja.
Održan bazar zdravlja na Makovoj sedmici

Iako uglavnom stariji, u prostorijama mesne zajednice na Makovoj sedmici, okupilo se mnogo meštana, koji su došli na besplatan pregled. Osim provere zdravlja, odmah su dobijali savete lekara, u zavisnosti od rezultata.

Po rečima zaposlenih u Zavodu za javno zdravlje, čini se da meštani Makove sedmice, bar oni koji su došli na pregled, ne mogu baš da se pohvale zdravljem. Povišeni pritisak, najčešći je zdravstveni problem kod većine pregledanih pacijenata.

Najbitniji saveti koje lekari daju, jeste pravilna ishrana, bez upotrebe testa, belog hleba i slatkiša, zatim što više povrća, a voća u zavisnosti od količine šećera u krvi. Smanjiti kalorijski unos i povećati kretanje, van kuće, i na taj način održavati svoje zdravstveno stanje, najvažniji su saveti lekara.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

2
mz/x Odgovori
Po recima strucnjaka iz Javnog zdravlja gradjanstvo nam je poprilicno jadnom
zdravstvenom stanju. Ali isto to gradjanstvo sa punim poverenjem ocekuje od vas
da sa ovakvim uspesnim akcijama istrebite sve bolestine na prostoru grada ,
a mozda cak i sire.
Subačanin Odgovori
Izvinte, al mi ode nikad nismo čuli za rič bazar, to je iz Turske, mi kažemo vašar. To je novosrpska rič.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.