Komentara: 0
Pregleda: 2027

Održan Bazar zdrave hrane

17.10.2018. u 10:56h
Izvor: Subotica.com
Povodom obeležavanja Svetskog dana hrane, kao i meseca pravilne ishrane, u Gimnaziji ,,Svetozar Marković“ po tradiciji, organizovan je Bazar zdrave hrane.
Održan Bazar zdrave hrane

Tema  Bazara zdrave hrane, koji se svake godine u vreme užine u obe smene organizuje uz podršku Zavoda za javno zdravlje, bila je hleb, pa su učenici svojim vršnjacima ovaj put ponudili različite vrste hleba i peciva, za čiju su pripremu koristili integralne žitarice. Prema rezultatima svih istraživanja, mladi uglavnom jedu beli hleb a veoma malo dijetna vlakna, pa je cilj ove godine bio da se  omladini prenese poruka koliko je za zdravlje važan unos integralnih žitarica, tj. žitarica od celog zrna.

- Naša deca ne jedu dovoljno voća i povrća, uglavnom unose beli hleb, a dijetna vlakna vrlo malo, pa smo im zato želeli  pokazati da i integralne vrste hleba jesu zdravije varijante. To može biti vrlo ukusno i zato smo im hteli poslati poruku da postoje i druge vrste brašna kao što je ražano, heljdino i da za užinu ne mora uvek biti sendvič od belog hleba, već postoje mnogo zdravije varijante - poručila je dr Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja u Zavodu za javno zdravlje.

Održan Bazar zdrave hrane

Povodom Svetskog dana hrane, u megamarketu "Roda" juče je održana besplatna zdravstvena akcija u okviru koje su građani imali priliku da provere faktore rizika i dobiju savete o pravilnoj ishrani i zdravom načinu života.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2027

Povezana vest

Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

nada kosić bibić

bazar zdrave hrane

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.