Komentara: 5
Pregleda: 7787
Foto

Održan 7. festival mlade rakije u Ljutovu

08.11.2014. u 18:20h
Izvor: RTV Yueco
Sedmi festival mlade rakije okupio je danas u Ljutovu oko 40 izlagača koji su predstavili više od 100 vrsta ovogodišnjih prirodnih rakija pred oko 1.000 posetilaca. Festival je bio takmičarskog karaktera, tako da su proglašene najbolje rakije u 11 kategorija voćnih rakija, a proglašena su i tri najbolja na celom festivalu. Treće mesto osvojio je Mile Samardžija iz Sombora, drugo mesto Dejan Stankov iz Subotice a prvo mesto Ivan Piuković, takođe iz Subotice.
Održan 7. festival mlade rakije u Ljutovu

Jedan od izlagača bio je i prošlogodišnji šampion Ivan Budinčević. On se ove godine predstavio rakijama od jabuke, kruške i dunje.

Festival organizuje Udruženje proizvođača i ljubitelja rakije “Subotička peščara”, a svake godine sve je veća i poseta i broj izlagača. Izlagači su ove godine najčešće bili iz Subotice i okoline, kao i izlagači iz Sremskih Karlovca, Zrenjanina, Banatskog Karađorđeva, Apatina i Sombora. Izložba i degustacija obuhvatala je ovogodišnje rakije, kao i razne likere, orahovače, višnjevače, medene rakije. U pitanju voćne rakije, iz voćnjaka samih proizvođača, ili njihovih prijatelja sa severa Bačke, iz okoline Subotice.

Festival je bio takmičarskog karaktera, tako da su proglašene najbolje rakije u 11 kategorija voćnih rakija, a proglašena su i tri najbolja na celom festivalu. Treće mesto osvojio je Mile Samardžija iz Sombora, drugo mesto Dejan Stankov iz Subotice a prvo mesto Ivan Piuković, takođe iz Subotice. Odluku o najboljima doneo je profesionalni žiri Udruženja somelijera iz Beograda.

Festival mlade rakije u Ljutovu održava se kao memorijal u čast poznatog poljoprivrednog radnika sa ovog područja Blaška Kopilovića.

Izvor: RTV Yueco
7. festival mlade rakije 7. festival mlade rakije 7. festival mlade rakije 7. festival mlade rakije 7. festival mlade rakije 7. festival mlade rakije 7. festival mlade rakije 7. festival mlade rakije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 7787
Povezane teme

festival mlade rakije ljutovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.