Komentara: 8
Pregleda: 3147
Foto

Održan 7. "Folk music fest"

30.05.2021. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Na Velikoj terasi za vikend je održan 7. "Folk music fest" na kojem je tokom dva dana izveden raznolik muzičkih sadržaj više etničkh zajednica - tamburaški koncerti, izložba narodne umetnosti, te radionice i prezentacije za decu.
Održan 7. "Folk music fest"

Dva festivalska dana, petak i subota, protekla su u znaku tamburaških koncerata ansambala iz Subotice i Čantavira, ali i iz Segedina, Baje i Budimpešte. U okviru pratećih programa Festivala posetioci su mogli da pogledaju izložbu narodnih umetnosti, radionice rukotvorina i narodnih dečjih igračaka, kao i prezentacije instrumenata za decu i Udruženja srednjovekovne tradicije Svetog Longina.

Prisutne na festivalu u subotu je pozdravio predsednik Skupštine grada, Balint Pastor.

Održan 7. "Folk music fest"

- Izuzetno mi je drago što, posle dužeg vremena, može da se organizuje neka manifestacija, da se možemo okupiti i jedni drugima videti i lica, a ne samo oči, kako je to bilo u prethodnih više od godinu dana. Grad Subotica je podržao "Folk music fest", jer smatramo da se radi o manifestaciji koja na najbolji način odslikava našu višebojnost, našu multikulturalnost i multilingvalnost - rekao je Pastor i dodao da su okviru ove manifestacije održani koncerti mađarskih, hrvatskih i bunjavačkih ansambala, što najbolje održava i ispoljava duh Subotice.

Pastor se zahvalio preduzeću "Park Palić" na ambijentu koji je, kako kaže, preduslov za ispunjenje našeg cilja a on je da Palić bude među najposećenijim turističkim destinacijama na teritoriji Srbije.

Održan 7. "Folk music fest"

Prisutne na Velikoj terasi na Paliću pozdravio je i poželeo im da uživaju u bogatom muzičkom programu i Gabor Juhas, predsednik Udruženja građana „Juhasok“ koje po sedmi put organizuje Muzički festival „Folk music fest“.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje "Folk music festa" Otvaranje "Folk music festa" Otvaranje "Folk music festa" Otvaranje "Folk music festa" Otvaranje "Folk music festa" Otvaranje "Folk music festa" Otvaranje "Folk music festa" Otvaranje "Folk music festa"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3147

Povezana vest

Povezane teme

balint pastor

folk music fest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.