Komentara: 0
Pregleda: 2746
Foto

Održan 3. Međunarodni džudo turnir "Dan grada Subotice"

07.09.2014. u 16:05h
Izvor: Subotica.com
U subotičkoj Hali sportova juče je održan 3. međunarodni džudo turnir "Dan grada Subotice", ujedno i drugo kolo regionalne evrolige, na kojem su učestvovale 32 ekipe iz 6 država sa 253 takmičara. Ekipe su bile sastavljene iz takmičara i takmičarki u uzrasnim kategorijama U11 (2004-2006), U13 (2002-2003) i U16 (1999-2001). Spartak je osvojio pehar za najuspešniji klub, a njegovi takmičari osvojili su ukupno dve zlatne, šest srebrnih i sedam bronzanih medalja.
Održan 3. Međunarodni džudo turnir "Dan grada Subotice"

Na turniru su učestvovala 32 kluba iz Mađarske, Rumunije, Slovačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, kao i domaćina Srbije koja je imala i najveći broj takmičara. Organizacija tradicionalnog turnira je delo Džudo kluba "Spartak", uz podršku lokalne samouprave.

Svečanom otvaranju prethodilo je merenje takmičenja i žreb, a zatim i takmičenje u kategorijama do 11, do 13 i do 16 godina u konkurenciji dečaka i devojčica.

Spartak je kao domaćin sa svojim sekcijama Bajmok i Čantavir bio i najmasovniji klub, a nakon sabiranja medalja subotičkoj ekipi pripao je i pehar za najbolji klub na turniru, a za to su se svojim medaljama pobrinuli bronzani džudisti Filip Karadžić, Jugoslav Kaćanski, Boris Vaci, Žombor Zaboš, Aron Božik, Tibor Olah i Strahinja Nestorović, zatim srebrni Vuk Bošnjak, Mihajlo Milošev, Nikolina Pavić, Ana Stefković, Anja Marković i Veljko Tripunović, kao i zlatni Nikola Šašić i Leo Burazin.

Ekipu su predvodili treneri Dušan Bartaloš, Milan Bogić, Vladimir Tanasković i Robert Marton.

Regionalna evroliga opravdala očekivanja

Turnir je deo pilot projekta Regionalne evrolige  U16, čiji je inicijator Džudo klub "Spartak", a ostvareni bodovi na jučerašnjem takmičenju će biti sabirani i na kraju sezone šampioni će biti posebno nagrađivani.

Prvo kolo REL u sezoni 2014/15 je odigrano u Rumuniji, a naredna dva će biti odigrana u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Održan 3. Međunarodni džudo turnir "Dan grada Subotice"

- "Euro regionalna džudo liga je jedinstveni projekat međunarodne saradnje, čiji smo mi osnivači, koji objedinjuje džudo kolektive iz četiri države u jednu zajedničku evroligu kroz koju želimo da ispratimo jedan period sportskog razvoja od samih početaka i prvih koraka najmlađih takmičara pa sve do omladinske selekcije." - izjavio je MIlan Bogić, trener Džudo kluba "Spartak"

Bogić je takođe dodao da su takmičari do 15 godina (U16) kategorija kojoj se posvećuje najveća pažnja i koju najviše stimulišu, a ovakvi turniri međunarodnog karaktera su odlična prilika za pre svega sticanje važnog takmičarskog iskustva, ali i za druženje i upoznavanje.

Održan 3. Međunarodni džudo turnir "Dan grada Subotice"

Regionalna evroliga pokazala se kao praktičan i ekonomičan način da se povežu četiri države, odnosno klubovi iz Arada, Segedina, Subotice i Osijeka i da na relativno kratkim relacijama organizuju međunarodna takmičenja za najmlađe borce.

"Cilj nam je da okupimo što veći broj takmičara na jednom mestu, ali da organizacija takvog turnira ne zahteva velika novčana odricanja već da susreti budu češći i da se deca što više druže i usavršavaju svoje tehničko znanje." - zaključuje Bogić i dodaje "Drago nam je da je ideja regionalnog udruživanja naišla na pozitivne reakcije i da svake godine dolaze u sve većem broju, a svojim prisustvom direktno daju podršku ovom projektu".

Naredno kolo Euro regionalne lige održava se sledeće nedelje u Segedinu, a završno četvrto biće održano 11. oktobra u Osijeku kada će biti sumirani rezultati i proglašeni najbolji.

Izvor: Subotica.com
3. Međunarodni džudo turnir "Dan grada Subotice" 3. Međunarodni džudo turnir "Dan grada Subotice" 3. Međunarodni džudo turnir "Dan grada Subotice" 3. Međunarodni džudo turnir "Dan grada Subotice" 3. Međunarodni džudo turnir "Dan grada Subotice" 3. Međunarodni džudo turnir "Dan grada Subotice" 3. Međunarodni džudo turnir "Dan grada Subotice" 3. Međunarodni džudo turnir "Dan grada Subotice"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2746

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

džudo

džudo klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.