Komentara: 0
Pregleda: 6935

Održan 2. interkulturalni dan u OŠ "Matko Vuković"

14.06.2016. u 14:56h
Izvor: RTV
U Osnovnoj školi "Matko Vuković" u Subotici održan je drugi interkulturalni dan. Učenici zajedno sa nastavnicima su kroz pesmu predstavili kulturu i običaje naroda koji žive u Subotici. Ideja je da đaci prodube svoje poznavanja života i običaja drugih naroda koji žive u Subotici i da neguju način suživota.
Održan 2. interkulturalni dan u OŠ "Matko Vuković"

Na sedam jezika učenici Osnovne škole "Matko Vuković" su pevali prisutnima predstavljajući projekat "Koračajmo zajedno". Đaci su oduševljeni jer su imali priliku da nauče pesme na makedonskom, romskom, bunjevačkom i drugim jezicima.

"U školi se odvija nastava na srpskom i hrvatskom jeziku, kao i predmet "Bunjevački govor sa elementima kulture". Ideja za održavanje interkulturalnog dana potekla je nastavnika koji predaju građansko vaspitanje i veronauku", kaže Mirjana Stevanović direktorka OŠ "Matko Vuković" Subotica.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici nacionalnih saveta, grada i hrvatskog konzulata. Deca su imala priliku i da probaju tradicionalna jela sa ovih prostora.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6935

Povezana vest

Povezane teme

OŠ Matko Vuković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.