Komentara: 8
Pregleda: 5302

Održan 15. Festival ljubavi i vina

16.02.2016. u 11:27h
Izvor: RTV Yueco
Petnaesti po redu Festival ljubavi i vina održan je u nedelju u Velikoj većnici Gradske kuće, na dan Svetog Trifuna i Svetog Valentina. Organizator manifestacije AKUD “Su Lola Ribar” je za posetioce Festivala pripremio bogat muzički program i izložbu plakata u vestibilu Gradske kuće kao i prikazivanje filma sa retrospektivom festivala povodom 15 godina od osnivanja.
Održan 15. Festival ljubavi i vina

Već tradicionalno, svakog 14. februara kada se obeležavaju Sveti Trifun, zaštitnik vinogradara i Sveti Valentin- zaštitnik zaljubljenih, organizuje se Festival posvećen ljubavi i vinu, kojim su organizatori želeli da spoje vino i ljubav kroz pesmu. Petnaesti po redu “Festival ljubavi i vina” okupio je mnogobrojne izvođače, među kojima je bio i Zvonko Bogdan, orkestar Rubato, te učenici Muzičke škole i Omladinski hor pod dirigentskom palicom Maćaša Murenjija.

Održan 15. Festival ljubavi i vina

Održan 15. Festival ljubavi i vina

Pored toga što svakog 14. februara pruža priliku ljubiteljima vina i zaljubljenima da uživaju u muzici i vinu, ovaj Festival je iznedrio i nekoliko budućih zvezda naše muzičke scene i ugostio i mnoga poznata i afirmisana imena iz sveta muzike.

Tradicionalni gosti svakog “Festivala ljubavi i vina” su vitezovi vina “Arena Zabatkiensis” koji su osnovani 2001. godine na dan Svetog Trifuna i koji svaki Festival upotpunjuju deleći sa gostima manifestacije priče o vinu sa našeg podneblja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 5302
Povezane teme

dan zaljubljenih

sveti valentin

festival ljubavi i vina

valentino

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.