Komentara: 1
Pregleda: 2843

Odlični rezultati najmlađih atletičara Spartaka

29.02.2016. u 11:18h
Izvor: Subotica.com
Poslednje dve sedmice bile su ispunjene odličnim nastupima najmlađih atletičara Atletskog kluba "Spartak" koji su na Belom krosu (Beograd, 14. februar), dvoranskom prvenstvu Srbije za mlađe pionire (Beograd, 20. februar), kao i državnom prvenstvu u krosu (Šabac, 27. februar) ostvarili izuzetne rezultate i pokazali da atletika u Subotici ima svetlu budućnost.
Odlični rezultati najmlađih atletičara Spartaka

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire u dvorani

Dario Bašić Palković (2003) je ove sezone na prvenstvu države za mlađe pionire na novoj stazi u Beogradu u izuzetno jakoj konkurenciji u maniru pravog sprintera osvojio titulu prvaka Srbije na 300m u vremenu 45.47s.

- "Bilo mi je jako neobično da trčim na zatvorenoj stazi, bilo je jako uzbudljivo ali sam dao sve od sebe i ipak uspeo da pobedim. Nadam se da ću moći da pobedim i na prvenstvu države na otovrenoj stazi na leto ove godine. Verovatno bih mogao da istrčin i brže ali pošto se spremam za kros Srbije bio sam nešto sporiji danas!“ - rekao je mladi Bašić Palković koji je ovim uspehom objedinio titulu prvaka Vojvodine za mlađe pionire na 60m, kao i titulu prvaka Srbije na 300m.

Nina Crnković (2003) je zauzela odlično 8. mesto na 300m u konkurenciji preko 30 takmičarki i pokazala da njeno vreme u produženom sprintu tek dolazi. Osim toga Nina se uprkos trčanju na zatvorenoj stazi istrčala izuzetno dobar rezultat na nivou ličnog rekorda sa trka na otvorenom.

Paceka Noemi (2003) je u izuzetno uzbudljivoj i napornoj trci na 600m za mlađe pionirke zauzela odlično 10. mesto, iako se nije najbolje snašla u guranju na stazi i trčanju po zakošenoj stazi u krivini ipak je pokazala izuzetnu borbenost i spremnost da se bori i napreduje u brzini i izdržljivosti.

Adrian Pisanić (2004), Spartakov najmlađi takmičar, došao je do odličnog 14. mesta u izuzetno jakoj konkurenciji na 300m i pokazao da uz dobar rad ima velike šanse sledeće godine da se umeša među najbolje trkače u Srbiji.

Prvenstvo  Srbije u krosu (Šabac 27.02.2016)

Dario Bašić Palković (2003), iako je sprinter, osvojio je drugo mesto u trci na 1500m za mlađe pionire. U ovoj trci Dario je uspeo da savlada gotovo sve najmlađe dugoprugaše u Srbiji koji iako imaju tek 13 godna već su vrlo iskusni i odlično utrenirani atletičari. Dario je pokazao veliku raznovrsnost, izuzetnu snagu volje, vrlo mudro taktičko trčanje i na kraju snagu da ubitačno finišira čak i na ovako dugačkoj stazi.

- "Gotovo dve godine se spremamo za ovako dobru trku, prošle godine mi je medalja izmakla u pojedinačnoj konkurenciji, i mislim da mi je ovo najvrednija medalja i najbolja trka koju sam istrčao u životu. Borba je bila jako teška, trkač iz Novog Pazara i Inđije su se borili kao lavovi i trebalo je da trčim iz sve snage na kraju trke da bih ih pobedio. Posle 5. mesta na Belom krosu znao sam da imam šanse da sve ove protivnike pobedim i zato sam dao sve od sebe i uspeo da osvojim drugo mesto.“ - ispričao nam je Dario

U istoj disciplini Adrian Pisanić (2004) je zauzeo odlično 13. mesto  i pokazao da će sledeće godine uz napredak konkurisati za medalje na krosu Srbije i Vojvodine. Atletičarke Nina Crnković (2003) i Noemi Paceka (2003) istrčale su jednu od najboljih trka u životu i zauzele odlično 9. i 14. mesto u konkurenciji skoro 40 takmičarki.

Ovim se završio zimski deo sezone za najmlađe atletičare AK "Spartak", sada sledi zasluženi odmor, period nešto lakšeg treninga, a zatim priprema za proleće i kroseve i trke na stazi koji dolaze.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2843
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.