Komentara: 1
Pregleda: 2991

Odeljenje kućnog lečenja uskoro počinje sa radom

22.11.2013. u 16:56h
Izvor: RTV Yueco
U narednih nedelju dana trebalo bi sa radom da počne Odeljenje kućnog lečenja, pri Domu zdravlja. Odeljenje će se baviti palijativnim zbrinjavanjem pacijenata, koji su suočeni sa neizlečivom bolešću. Novom reorganizacijom, i u Opštoj bolnici je predviđeno otvaranje Centra za palijativnu negu. Za tu namenu, zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravlja, renovira se nekadašnja onkološka ambulanta.
Odeljenje kućnog lečenja uskoro počinje sa radom

Na mestu nekadašnje apoteke, pri ambulanti u Kumičićevoj ulici, sada se nalazi Odeljenje za kućno lečenje, koje će za nedelju dana i zvanično početi sa radom, pri Službi za opštu medicinu Doma zdravlja. U nadležnosti ovog Odeljenja će biti kućne posete pacijentima, koji ispunjavaju kriterijume za palijativno zbrinjavanje. To su pacijenti, koji boluju od težih oboljenja kao što su maligne, neurološke bolesti, pacijenti koji su u završnom stadijumu srčane slabosti kao i oboleli od hronične opstruktivne bolesti.

Tim Odeljenja kućnog lečenja će činiti 3 lekara i 6 medicinskih sestara. Novom reogranizacijom predviđeno je da i Opšta bolnica dobije Centar za palijativnu negu. Za tu namenu, sada se renovira nekadašnja Onkološka ambulanta.

Za renoviranje Centra za palijativnu negu Ministarstvo zdravlja RS opredelilo je sredstva u iznosu od 3 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2991
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.