Komentara: 20
Pregleda: 7635

Odbornici usvojili programe 15 javnih i komunalnih preduzeća

20.02.2014. u 16:15h
Izvor: RTV Yueco
Odbornici su usvojili programe 15 javnih i komunalnih preduzeća, na 18.sednici Skupštine grada. Dnevni red je proširen i pred odbornicima su se našli i predlozi rešenja za razrešenje i imenovanje šest direktora javnih preduzeća, kao i nadzornih odbora. Na dnevnom redu je ukupno 62 tačke, od planiranih 38.
Odbornici usvojili programe 15 javnih i komunalnih preduzeća

Sednicu lokalnog parlamenta tokom prepodneva obeležila je rasprava oko predloga za razrešenje i imenovanje šest direktora javnih i komunalnih preduzeća, jer četiri direktora su u mandatu i pojedini odbornici smatraju da njihova smena nije u skladu sa zakonom i da će zbog toga grad imati štetu oko od jednog do dva miliona dinara. Prilikom usvajanja programa javnih i komunalnih preduzeća došlo je do rasprave između odbornika DS-a i SVM-a o tome ko je odgovaran za vođenje pojedinih preduzeća. Najviše primedbi je bilo na poslovanje Direkcije za izgradnju grada , kao i preduzeća “Palić Ludaš” jer još uvek nije realizovan Master plan Turizma.

Odbornici su usvojili Odluku o angažovanju revizora za eksternu reviziju Konsolidovanog završnog računa grada za 2013. godinu, kao Odluku o Zaštitniku građana.Takođe je usvojena i odluka o obavezi podnošenja poreskih prijava građana za utvrđivanje poreza na imovinu. Pred odbornicima će se naći i predlozi rešenja za razrešenje direktora javnih i komunalnih preduzeća. Pošto su direktori “Subotica gas”, “Subotička toplana”, “Dimničar” i “Radio Subotica” još uvek u mandatu oko njihovog razrešenja je vođenja je rasprava i postavilo se pitanje da li je predlog u skladu sa zakonom.

Odbornici su usvojili i izmene Odluke o komunalnom redu, o delatnosti zoohigijene i o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica. Tokom popodneva odbornici će raspravljati i o odlukama koje se odnose na imenovanje predsednika i članova i nadzornih odbora javnih i komunalnih preduzeća.

Izvor: RTV Yueco
18. Sednica Skupštine grada Subotice 18. Sednica Skupštine grada Subotice 18. Sednica Skupštine grada Subotice 18. Sednica Skupštine grada Subotice 18. Sednica Skupštine grada Subotice 18. Sednica Skupštine grada Subotice 18. Sednica Skupštine grada Subotice 18. Sednica Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 20
Pregleda: 7635

Povezana vest

Povezane teme

Skupština grada Subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.