Komentara: 14
Pregleda: 1665

Odbornici sutra o šestomesečnom ostvarenju budžeta

03.08.2022. u 13:48h
Izvor: Subotica.com
Odbornici sutra o šestomesečnom ostvarenju budžeta

Na dnevnom redu sutrašnje, 25. sednice Skupštine grada biće 35 tačaka. Pred odbornicima će se, između ostalog, naći šestomesečni izveštaj o ostvarenju budžeta.

Budžet se izuzetno dobro ostvaruje i to zahvaljujući građanima zato što plaćaju porez na imovinu. Prihodi od plaćanja poreza su veći nego što su bili pre, a nismo uvećavali osnovicu poreza na imovinu. To znači da je disciplina plaćanja još veća nego ranije, tako da veliku zahvalnost dugujemo našim građanima. Takođe, za dobro ostvarenje budžeta zaslužna je i privreda koja i u ovim teškim vremenima  veoma dobro radi. Uz građane i privredu, zasluge za ovakvo ostvarenje budžeta ima i Gradska uprava koja, kao dobar domaćin, štedljivo troši budžet - istakao je predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastor.

Odbornici sutra o šestomesečnom ostvarenju budžetaPored ove tačke, odlučivaće se i o dva plana detaljne regulacije.

Jedan se odnosi na prostor između Ulice Jovana Mikića i koridora železničke pruge od Segedinskog puta do Tesline ulice, dok se drugi plan detaljne regulacije odnosi na centar grada i u vezi je sa planom pokrivanja klizališta i izgradnjom podzemne garaže kod Otvorenog univerziteta. Na žalost, ne može se očekivati da će se to realizovati vrlo brzo, ali se stvaraju pretpostavke za izgradnju podzemne garaže na ovoj lokaciji - objasnio je Pastor.

Među tačkama dnevnog reda su i izveštaji o realizaciji programa poslovanja svih javnih preduzeća, kao i odluke o raspodeli njihove dobiti.

Ogromna većina javnih preduzeća je poslovala sa dobiti u prošloj godini. Profitabilna su sva preduzeća, osim jednog. Ovo javno preduzeće, zbog razumljivih i opravdanih razloga, tačnije zbog globalnih okolnosti i krize, nije bilo u mogućnosti da posluje pozitivno - zaključio je prvi čovek lokalnog parlamenta.

Sledeće zasedanje zakazano je za 1. septembar, kada će biti održana tradicionalna svečana sednica povodom Dana grada. 

Prenos 25. sednice u aktuelnom sazivu možete da pratiti sutra od 9 časova i putem našaeg sajta, odnosno RTV Yueco.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 1665
Povezane teme

Skupština grada Subotice

skupština subotice

lokalni parlament

balint pastor

predsednik skupštine

gradska skupština

odbornici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.