Komentara: 0
Pregleda: 2660

Odbojkaški turnir "Josip Josa Marković"

27.09.2012. u 16:05h
Izvor: RTV Yueco
Odbojkaški turnir "Josip Josa Marković"

U petak i subotu (28/29. septembar) u Subotici će se održati memorijalni odbojkaški ženski turnir "Josip Josa Marković".

Na turniru će učestvovati četiri ekipe. Pored ženskog odbojkaškog kluba Spartak, učešće su uzele beogradske ekipe Crvena zvezda i Vizura dok je četvrta ekipa na turniru Marina Kaštela iz Hrvatske.

Prvog dana turnira od 10 časova i 30 minuta sataju se Spartak i ekipa Kaštela a od 12 i 30 igraće Crvena Zvezda i Vizura. U večernjem terminu od 17 i 30 igraju Kaštela - Crvena zvezda a program završavaju Spartak - Vizura. Između ove dve utakmice turnir će biti zvanično otvoren.

U subotu pre podne od deset časova igraće Vizura i Marina Kaštel.A turnir će zatvoriti utakmica između Spartaka i Crvene zvezde koja počinje u 12 časova. Ovo su na neki način pripremne utakmice pre svega za naše ekipe, jer domaće prvenstvo počinje 13 oktobra.

In memoriam

Odbojkaški turnir "Josip Josa Marković"Josip Josa Marković jedan od najpoznatijih odbojkaških radnika ne samo u Subotici, AP Vojvodini, Srbiji nego i u čitavoj bivšoj Jugoslaviji.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri obavljao je niz najodgovornijih funkcija u odbojkaškim forumima, najpre u Jugoslaviji, kasnije u Srbiji i AP Vojvodini.

Za svoj odbojkaški sportski rad nagrađivan je najvišim priznanjima, između ostalih najvišim sportskim priznanjem u Vojvodini Spartakovom nagradom za životno delo, Zlatnom plaketom Odbojkaškog saveza Srbije, najvišim priznanjem Odbojkaškog saveza Vojvodine, Jubilarnim priznanjem SD “Spartak”, grada Subotice i mnogih drugih.

Josip Josa Marković je preminuo krajem decembra 2011. godine u 76. godini.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2660
Povezane teme

josip josa marković

memorijalni turnir josip josa marković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.