Komentara: 2
Pregleda: 2526

Odbojkašice Spartaka maksimalne protiv Jedinstva

31.10.2016. u 10:32h
Izvor: Subotica.com
U 3. kolu Superlige odbojkašice Spartaka upisale su drugu pobedu, još jednu na domaćem terenu, ovaj put protiv Jedinstva iz Užica sa maksimalnih 3:0.
Odbojkašice Spartaka maksimalne protiv Jedinstva

"Golubice" su bile bolji rival tokom većeg dela meča, ali do pobede nisu došle tako uverljivo kao što možda konačan rezultat govori, pogotovo ako se uzme u obzir da su im u sva tri seta gošće disale za vratom.

Bolje otvaranje prvog seta imale su Subotičanke, ali već sredinom tog dela igre gošće su uzvratile, poravnale na 13:13, da bi novim periodom bolje igre subotičke plavo-bele, to veče šarene, ponovo napravile osetniju prednost i mirno privele kraj prvog seta.

Slični scenarijo odvijao se i u drugom setu. Posle ubedljive prednosti "golubice" su ponovo popustile i dale nadu Užičankama da mogu da učine nešto više u ovom setu i meču, ali opet u najvažnijim momentima ponovo se koncentracija vratila u redove ekipe Gorana Ilića i drugi set je bio u džepu.

Silne oscilacije u igri domaće ekipe kao da su okuražile gostujuće igračice i svoju priliku za povratak  Užičanke tražile su u trećem setu koji je ispostavilo se bio od prvog do poslednjeg minuta rezultatski najuzbudljiviji i u kojem je viđena najsrčanija borba za svaki poen.

U samu završnicu trećeg seta gošće su ušče sa dva poena prednosti, ali Spartak nije dozvolio da se meč nastavi u narednom setu te je boljom igrom prvi stigao do odlučujućeg poena za konačnih 3:0

Spartak – Jedinstvo (Užice) 3:0 (25:20, 25:19, 25:21)

Spartak: Jović 15, Čičić, Rajlić 11, Sredić 10, Ilić (libero), Vučković, Bogdanović 12, Prolić 4, Jegdić (libero), Dabić 2, Batinić, Živanović.

Jedinstvo: Kraković 1, Vojnić Purčar 6, Glišović 1, Stojković 8, Kutlešić 1, Borčić, Brđović 1, Tomašević, Tošić 8, Todorović (libero), Ristivojević 7, Vojinović 1.

U narednom kolu ŽOK "Spartak" očekuje gostovanje u Futogu protiv istoimene ekipe kojoj ove sezone ne cvetaju ruže i koja je u tri meča osvojila tek dva seta, odnosno jedan bod. Druga pobeda "golubica" vratila ih je na poziciju broj 3 koju dele sa ekipom Vizure.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2526
Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.