Komentara: 4
Pregleda: 2554

Odbojkašice Spartaka izgubile od MD Zrenjanina posle pet setova

25.02.2017. u 11:24h
Izvor: Subotica.com
U subotičkoj Hali sportova sinoć je odigran prvi meč 16. kola Superlige za žene u kojem je Spartak dočekao MD Zrenjanin. Posle velike borbe u pet setova bolje iz ovog duela izašle su gošće iz Zrenjanina.
Odbojkašice Spartaka izgubile od MD Zrenjanina posle pet setova

Iako u ovom meču nisu imale imperativ pobede jer je opstanak još ranije obezbeđen, očekivalo se da će "golubice" kao favorit, sudećeći po plasmanu na tabeli, na svom terenu sačuvati sva tri boda, ali pitao se i protivnik koji je juče bio spreman za iznenađenje i posle preokreta slavio je u Subotici.

Posle 2:0 u setovima za Subotičanke niko nije ni slutio kakva rezultatska drama će se na kraju odigrati pod svodovima male  sale subotičke Hale sportova.

Spartak je od prvog minuta prvog seta kontrolisao rezultat, ali gošće su do sredine tog dela igre držale korak. Ipak, odličnim servisima mlade Katarine Jović Subotičanke lome meč i prave lepu zalihu koju su uspele da sačuvaju do kraja seta za 1:0.

U sličnom ritmu nastavile su "golubice" i u drugom setu, imale su nešto ubedljiviji start ali nisu uspele značajnije da se odvoje. U drugom delu seta gošće su unapredile svoju igru i iskoristile blagi pad u igri domaćih da priprete, čak i da povedu, ali ipak Subotičanke nisu gubile glavu, pravovremene reakcije sa klupe smirile su igru i na kraju odlučujući poen seta pripao je Spartaku za 2:0.

Pokazivale su "golubice" određeni umor još krajem drugog seta, očekivalo se da je to faza koja će posle kraće pauze proći, ali sa druge strane imale su protivnice koje su znale da iskoriste taj pad u igri. Veća energija, u paketu sa koncentracijom bili su na strani ekipe iz Zrenjanina koja je videla svoju priliku da pomrsi račune Spartaku i u tome je uspela u ispostavilo se prvom koraku do konačnog trijumfa.

U četvrtom setu činilo se da stvari dolaze na svoje mesto, što se tiče Spartaka, ali gošće su još jednom pokazale da nisu bile želele da se predaju olako i da su spremne na veliku žrtvu da bi ovde napravile dobar rezultat, koji bi im svakako značajno pomogao da se "odlepe" iz donjeg dela tabele Superlige. Ovo je bio najneizvesniji set u sinoćnjem duelu i u isto takvoj završnici devojke iz Zrenjanina su se bolje snašle za 2:2

Osokoljene povratkom u meč nakon praktično bezizlazne situacije Zrenjaninke pronalaze još malo energije da se u ovom iscrpljujućem meču nose sa Spartakom koji kao da je psihički pao posle trećeg seta, a ispostavilo se nije imao dovoljno snage da u odlučujućem setu popravi sve loše viđeno sinoć. Ekipa iz Zrenjanina je ponovo bila spretnija i srećnija u završnici i odnela dva boda iz Subotice

Spartak – MD Zrenjanin 2:3 (25:17, 25:23, 16:25, 23:25, 13:15)

Do kraja ligaškog dela ostala su da se odigraju još dva kola. U narednom kolu Spartak gostuje Vizuri, dok za kraj sezone za zaborav u Suboticu dolazi Dinamo iz Pančeva, a taj duel praktično neće imati rezultatski značaj i obe ekipe će moći rasterećeno da odigraju, a nadamo se da će ga "golubice" rešiti u svoju korist.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2554
Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.