Komentara: 1
Pregleda: 1974

Odbojkaši Spartaka savladali VA 014 (3:1)

14.11.2015. u 10:47h
Izvor: Subotica.com
U prvoj utakmici 5. kola Prve lige Srbije za odbojkaše Spartak je sinoć u subotičkoj Hali sportova savladao valjevsku ekipu "VA 014" rezultatom 3:1. U narednom kolu plavo beli gostuju u Novom Sadu istoimenoj ekipi.
Odbojkaši Spartaka savladali VA 014 (3:1)

Ekipa Igora Žakića došla je do svoje treće pobede u sezoni pošto su nadigrali ekipu iz sredine tabele Prve lige i sasvim zasluženo uknjižili nova tri boda.

Početku meča prethodilo je odavanje poštovanja nedavno preminulom odbojkašu i sportskom radniku Zoranu Kecmanu koji je iznenada preminuo u 54. godini života. Kecmana je tri dana ranije kroz komemoraciju u Velikoj većnici ispratio veliki broj prijatelja, saradnika i drugih sportskih radnika koji su uz porodicu odali počast čoveku koji je i kao igrač i kao strateg ostavio dubok trag u muškoj odbojci u Subotici.

Domaća ekipa imala je bolje otvaranje utakmice ali kako je vreme polazilo gosti su sve više podizali samopouzdanje pa je tako prvi set otišao u neizvesnu završnicu, ali poenom kapitena Janačkova stavljena je tačka na zanimljiv i sadržajan set.

Nošeni dobrom igra iz uvodnog seta Valjevčani su pokazali zube i stavili do znanja "golubovima" da ne planiraju predati oružje bez borbe. Bio je to set u kojem su domaći čitavim tokom jurili prednost gostiju, ali nažalost nisu uspeli da ih sustignu i uvedu meč u još jednu neizvesnu završnicu pa je tako ekipa "VA 014" izjednačila na 1:1.

Kako se ne bi ponovio scenario iz drugog seta ekipa Igora Žakića morala je da zapne od samog starta i psihološki optereti goste, natera ih na vijanje rezultata i u tome je uspela pre svega timskim delovanjem, ali i individualnim akcijama sinoćnjih vedeta Kecmana, Eremića, Janačkova i Jungića. Treći set završen je rezultatom 25:16 za novo vođstvo Spartaka.

Četvrti seti je počeo u sličnom maniru kao i treći s tim da domaći nisu bili toliko dominantni pa se ljuta borba za set vodila praktično do sredine seta, ali onda su Valjevčani počeli da greše i poklanjaju neke važne poene, što je ispostavilo se donelo prevagu u ovom zanimljivom duelu dve ekipe iz sredine tabele.

Spartak - Va 014 3:1 (25:23, 20:25, 25:16, 25:18)

U ekipi Spartaka najefikasniji je bio Kecman sa 13 poena, slede Eremić i Janačkov sa po 12, Jungić je postigao 11, Tumbas 7, Jovanović i Dodić po 5, Lozić je stao na 3, dok je Faćol zabeležio 2. Kod gostiju ekipu su u životu održavala dva igrača - Ražnatović i Rakić koji su zajedno postigli više poena od svih ostalih saigrača zajedno.

Posle 5 odigranih kola Spartak ima tri pobede i dva poraza, te su napredovali na poziciju broj četiri. U narednom kolu plavo beli iz Subotice gostuju u Novom Sadu istoimenoj ekipi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1974
Povezane teme

hala sportova

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.