Komentara: 1
Pregleda: 4317

Održana komemoracija Zoranu Kecmanu

10.11.2015. u 19:03h
Izvor: RTV City
Sa dubokim žaljenjem i tugom sportska javnost primila je vest o smrti Zorana Kecmana, istaknutog odbojkaša, trenera i sportskog radnika. Komemoracija Zoranu Kecmanu održana je danas u Velikoj većnici Gradske kuće, a sahranjen je na groblju u Aleksandrovu.
Održana komemoracija Zoranu Kecmanu

Zoran Kecman rođen je 24. juna 1962. godine u Novom Sadu. Svoje detinjstvo proveo je u Bačkoj Palanci gde je završio osnovnu i srednju školu u krugu porodice, oca Uroša, majke Zore i sestre Tatjane.

Na komemoraciji je govorio jedan od njegovih sportskih prijatelja, kolega i saradnika Duško Guslov, predsednik Muškog odbojkaškog kluba "Spartak" kojeg je Kecman tokom svoje trenerske karijere sa uspehom vodio.

- "Zoran je još u osnovnoj školi ispoljio je sklonost ka sportu i svestranosti trenirajući košarku i fudbal a proglašavan je i najboljim mladim višebojcem. Najraniji odbojkaški dani vezani su za OK Merkur iz Bačke Palanke za koji je nastupao od 1978-1980. Njegov talenat i kvalitet prepoznao je OK Spartak iz Subotice u koji dolazi 1980. godine i kojem je ostao veran do poslednjeg dana života." - započeo je Guslov obraćanje prisutnima na komemoraciji.

- "Kao igrač za Spartak Zoran je aktivno nastupao preko šesnaest godina što ga čini igračem sa najdužim stažom u istoriji kluba. Izrastao je u predvodnika svoje generacije koja se nadmetala u najvišim rangovima takmičenja. Nastupio je za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije a 1980.  a na tradicionalnom turniru republika bio je proglašen za najkompletnijeg igrača. Po oceni mnogih bivših odbojkaša i trenera Zoran Kecman je, posle Miodraga Gvozdenovića,  bio po svojim kvalitetima najkompletniji igrač kojeg je klub imao." - rezimirao je aktuelni predsednik MOK "Spartaka" igračku kareriju Zoran Kecmana, a onda se osvrnuo i na njegov trenerski period koji je nažalost bio isuviše kratkog trajanja.

Od 1996. godine igračku karijeru je zamenio stručnim radom, preko dvanaest godina bio je trener svih selekcija kluba i trener prvog tima.

- Zoran je bio magnet i veliki animator za mlade odbojkaše. Njegovim upornim i stručnim radom stasale su mnoge generacije odbojkaša koji su branili boje kluba ali i mlađih selekcija reprezentacije. Nosilac je mnogih sportskih priznanja. Svojim radom doprineo je tome da klub više puta bude svrstan među najbolje sportske kolektive Subotice." - ispričao je Guslov

Odbojka je bila sveprisutna i u porodici Kecman. Zoran je bio porodično ostvaren čovek, iza sebe je ostavio suprugu, ćerku i sina. Svi oni su profesionalno bili uključeni u odbojkašju sport i bili su deo Spartaka.

- "Preko 36 godina odbojke u njegovom životu obeležila je još snažnija, predivna porodična priča. Ljubav i brak sa bivšom uspešnom odbojkašicom i reprezentativkom Snežanom Filipović sa kojom ima ćerku Dunju, koja je branila boje ŽOK Spartak i sina Uroša, dugogodišnjeg prvotimca OK Spartak i člana Crvene zvezde koja je osvojila titulu prvaka države u sezoni 2014-2015." -

Na kraju komemorativnog govora Guslov je istakao da je Zoran svu svoju energiju veštine i umeće poklonio OK "Spartak" ostavivši duboke i neizbrisive tragove, pa samim time njegov gubitak je nenadoknadiv.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4317

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.