Komentara: 0
Pregleda: 1755
Foto

Odbojkaši Spartaka savladali Kosovsku Mitrovicu (3:1)

03.04.2017. u 10:32h
Izvor: Subotica.com
Subotičani su nastavili fantastičnu sezonu u kojoj su napravili niz od 14 pobeda i kroz baraž boriće se sa Partizanom za povratak u najviši rang takmičenja. U poslednjem kolu sledi gostovanje Železničaru u Beogradu.
Odbojkaši Spartaka savladali Kosovsku Mitrovicu (3:1)

"Golubovi" su u duelu sa trećeplasiranom Kosovskom Mitrovicom u Subotici prilično lako izgubili prvi set, drugi dobili na razliku, dok su preostala dva rešili bez veće drame.

U meču koji se igrao za prestiž bolje otvaranje je imao Spartak, ali gosti su bili jasno motivisani da se što bolje pokažu u Subotici i pokušaju da se revanširaju za poraz na svom terenu u prvom delu sezone. Energija i bolja koncentracija u prvom setu bili su na strani ekipe iz južne srpske pokrajine koja je meč prelomila sredinom seta i bez većih problema povela sa 0:1.

Odbojkaši Spartaka savladali Kosovsku Mitrovicu (3:1)

Nije Spartaku dugo trebalo da se trgne, da pruži partiju kakvu su protivnici već navikli, a to je angaćovano u svim segmentima igre pa je takoe drugi set protekao u većinskoj kontroli domaće ekipe, da bi koncentracija u odsudnim momentima popustila i umalo su Subotičani prokockali sve ono dobro urađeno u ovom periodu kada su u samoj završnici dozvolili gostima da im anuliraju pet set lopti i set odvedu u neizvesnost, preteći da totalno zakomplikuju situaciju u ovom duelu. Ipak "golubovi" su uhvatili poslednji priključak i sa 29:27 dobilis et i izjednačili na 1:1.

Drama u drugom setu kao da je najavila ono što će se dešavati u trećem, ali srećom iako je taj set bio prilično ujednačen do poslenjeg poena Spartak je došao mnogo lakše, upravo boljom završnicom u odlučujućim momentima za 2:1.

U sličnom ritmu nastavilo se i i u ispostavilo se poslednjem setu meča pošto gosti iz Kosovske Mitrovice nisu gubili nadu da mogu da ostvare pobedu, makar kroz pet setova, ali igrači Spartaka bili su odlučni da se u poslednjem ligaškom kolu od svoje publike oproste pobedom i na kraju u tome su i uspeli.

Spartak – Kosovska Mitrovica 3:1 (15:25, 29:27, 25:21, 25:22)

Spartak: Milović (libero), Jungić 6, Peić (libero), Medan 4 (3 as), Eremić 16 (1 as), Đurđević, Konkolj, Kecman 18 (2 as), Pualić 1 (1 bl), Pavlović 5 (2 bl), Tumbas 11 (6 bl), Lozić.

Kosovska Mitrovica: Nedeljković 8 (3 bl), Seizović 18 (1 bl, 1 as), Mojsić, Dautović 13 (4 bl, 2 as), Radomirović 8 (5 bl), Baćo 13 (2 bl, 1 as), Stanković, Ristić (libero), Cvetanović, Deljanović 2 (2 bl).

Odbojkaši Spartaka savladali Kosovsku Mitrovicu (3:1)

Ligaški deo drugog po rangu takmičenja odbojkaških profesionalaca završava se ovog vikenda, a Spartak će gostovati Železničaru u Beogradu. Izvesno je da je Mladi Radnik novi superligaš, dok će se Spartak kroz baraž sa Partizanom boriti, drugu sezonu za redom boriti za povrtak u elitu.

Propozicije takmičenja u ovom rangu takmičenja kažu da se broje pobede a ne bodovi, jer da je drugačije Spartak bi još od pre par nedelja bio superligaš, ali pošto ekipa iz Požarevca ima pobedu više a bod manje od Spartaka, oni će biti ti koji će direktno u najviši rang Srbije.

Izvor: Subotica.com
Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1755
Povezane teme

hala sportova

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.