Komentara: 7
Pregleda: 3130

Odbojkaši Spartaka propustili priliku za povratak u Superligu

09.04.2016. u 21:35h > 10.04.2016. u 10:03h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka odigrali su večeras poslednji meč u regularnom delu sezone. Posle 10 vezanih pobeda usledio je poraz od lidera Prve lige, ekipe Jedinstva, što je uz pobedu Borca iz Starčeva značilo da Spartak ne samo da neće ići direktno u Superligu, nego neće ni u baraž.
Odbojkaši Spartaka propustili priliku za povratak u Superligu

Poslednje, 22. kolo prvenstva Spartak je dočekao na poziciji broj 1 sa bodom više od Jedinstva, ali u direktnom duelu sa prvim konkurentom propustili su priliku da sa 1. pozicije odu u Super ligu, a spletom okolnosti neće biti u prilici da to ostvare ni kroz baraž jer je njihov poraz u Staroj Pazovi uz pobedu Borca protiv Mladog radnika značio oproštaj od snova za povratak u elitno društvo. Do ovog susreta Spartak u deset mečeva nije izgubio niti jedan set.

Što se tiče duela sa Jedinstvom, bio je ovo izuzetno uzbudljiv i neizvestan meč u kojem su čak dva seta igrana na razliku, što dovoljno govori o želji i motivima obe ekipe jer samo pobeda značila im je siguran plasman u Superligu, a na žalost navijača Spartaka posle velike borbe to je pošlo za rukom Pazovčanima.

Jedinstvo - Spartak 3:0 (25:20, 26:24, 27:25)

Odličnim partijama u drugom delu sezone ekipa Igora Žakića sama sebi je stvorila priliku da se direktno plasira u Superligu, ali nažalost posle današnjeg poraza ostao je gorak utisak i veliki žal što odlične igre nisu krunisane povratkom u najjači rang.

Ekipa Borca koja je u foto finišu "preotela" baraž poziciju tokom sezone pobeđena je ubedljivo oba puta, ispostavilo se da nisu uticala dva poraza od Jedinstva nego onaj od Smederevo carine koji je olako izgubljen. Spartakova serija počela je i završila se posle poraza od Jedinstva.

Spartak je prevenstvo završio sa 17 pobeda i 5 poraza, jedan poraz više, odnosno dva boda manje u odnosu večerašnjeg protivnika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 3130
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.