Komentara: 0
Pregleda: 2018

Odbojkaši Spartaka maksimalni protiv ekipe Novog Sada

06.03.2016. u 09:33h
Izvor: Subotica.com
U Hali sportova u petak je odigran meč 17. kola Prve lige Srbije za odbojkaše u kojem je Spartak dočekao ekipu Novog Sada. Meč je očekivano završen u korist subotičke ekipe, ali iako je rezultat bio 3:0 gosti su ovom prilikom pružili snažan otpor.
Odbojkaši Spartaka maksimalni protiv ekipe Novog Sada

Duel ekipe iz vrha tabele sa onom koja se bori za opstanak u ovom rangu takmičenja nije slutio da će imati ovako zanimljiv tok, ali ipak rasplet je ipak bio očekivan, a to je pobeda ekipe Igora Žakića makimslanim rezultatom.

Početak meča obeležila je bolja igra domaće ekipe, ali gosti ne samo da nisu dozvoljavali veliko odvajanje nego su čak i sredinom seta preuzeli vođstvo i kontrolu seta praktično do same završnice, ali koncentrisaniji su ipak bili domaći i posle preokreta u samom finišu prvi došli do odlučujućeg poena, odnosno vođstva od 1:0.

Drugi set je većim delom obeležila bolja igra Spartaka, ali da se uzbuđenja se nisu mogla izbeći ni u ovom setu pošto su gosti prišli samo dva poena zaostatka, međutim poslednja serija ipak je pripala domaćima koji podižu vođstvo na 2:0.

Posle stvaranja ubedljive prednosti plavo-beli iz Subotice su se nepotrebno počeli opuštati, što su gosti na najbolji način koristili, bili su bliži smanjenju rezultata nego što su domaći bili bliži maksimalnom trijumfu, ali opet iskustvo, znanje i koncentrancija u završnici bili su na strani Spartaka koji je u uzbudljivoj završnici na razliku dobio i treći set za ipak maksimalnih 3:0, iako je rezultat mogao da bude i nešto nepovoljniji. 

Spartak - Novi Sad 3:0 (25:23, 25:18, 29:27)

U domaćoj ekipi najefikasniji je bio Eremić sa 14 poena (1 blok i 4 asa), odlično ga je pratio Dodić sa 13, zatim Janačkov sa 11, dok su svi ostali bili jednocifreni.

Do kraja prvenstva ostalo je da se odigra još pet kola, Spartak se trenutno nalazi na poziciji broj tri i nastavlja poteru za pozicijom broj dva koju drži ekipa Mladog radnika sa pobedom i dva boda više. Krupnim koracima u Superligu ide ekipa Jedinstva iz Stare Pazove, dok će se za baraž poziciju broj dva boriti Spartak i Mladi radnik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2018
Povezane teme

hala sportova

hala sportova subotica

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.