Komentara: 1
Pregleda: 3692

Odbojkaši i odbojkašice započeli pripreme za novu sezonu

12.08.2015. u 08:48h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaška sezona za oba odbojkaška kolektiva Spartaka počinje u oktobru, a do tada potrebno je formirati pravu ekipu, uraditi adekvatne pripreme i dostići željenu formu u cilju postizanja što zapaženijih rezultata.
Odbojkaši i odbojkašice započeli pripreme za novu sezonu

Što se tiče muškog kolektiva, koji će i ove sezone boriti u Prvoj ligi Srbije, igrački kadar je ostao praktično nepromenjen,ali priliku su dobila dva juniora koji će pokušati da se svojim znanjem i angažovanjem nametnu šefu struke.

Ekipa je i dalje vrlo mlada, ali i zrelija i iskusnija i za sada nisu planirana nova pojačanja, međutim kako se bude bližio početak prvenstva mogući su novi dolasci na deficitarnim pozicijama, ali i kako bi se pojačala konkurencija na drugim.

MOK "Spartak" će, po sadašnjim planovima, igrati sa sledećim timom: Aleksandar Janačkov (kapiten), Ivan Konkolj, Juhas Tibor, Nikola Jovanović, Nikola Stoković, Vanja Eremić, Nemanja Jungić, Ivan Lozič, Lazar Dodić, Dario Peić, Milan Pualič, Aleksandar Tumbas, Luka Čajić, Miljan Milović, Boris Faćol, Ljuk Kristaj i Nemanja Djurdjević.

Takmičenje u Prvoj ligi počinje oktobru, a do tada će ekipa Igora Žakića raditi na kondicionoj i tehničkoj pripremi u cilju ostvarivanja što bioljih rezultata u novoj sezoni. Tokom dvomesečnih priprema planirano je odigravanje i nekoliko prijateljskih mečeva, a protivnici će biti poznati naknadno.

– "Godinu dana smo iskusniji i kvalitetniji i nadam se da ćemo igrati u skladu sa time.  Prošle godine je cilj bio da se ostvari plasman od 5. do 8. mesta, bili smo peti, a ove godine želimo korak više – plasman od 1. do 4. mesta. Ukoliko nam se ukaže šansa da se borimo za plasman u Super ligu Srbije, sigurno ćemo dati sve od sebe da to i uradimo." - izjavio je Žakić

Ženska ekipa Spartaka takođe u novu sezonu ulazi sa neznatno izmenjenim timom, za sada, koji će u nacionaloj superligi još jednom pokušati da odigra važnu ulogu i još jednom napadne šampionski tron koji već dugo cilja. Pored nacionalne lige i Kupa, Spartak će se takmičiti i na međunarodnoj sceni (Kup CEV) gde ih u šesnaestini finala ovog evropskog takmičenja krajem oktobra i početkom novembra očekuje dvomeč meč protiv holandskog TVT Almeloa.

Do početka prvenstva odbojkašice Spartaka deli još nešto više od dva meseca, a za sada pripremni period planiran je da se obavi u Subotici, u sportskoj hali "Dudova šuma", a odigraće se i nekoliko kontrolnih utakmica.

- "Sačekali smo da se završi Evropsko prvenstvo u rvanju kako bismo počeli pripreme u Hali sportova. Superliga za žene počinje 18. oktobra što je sasvim dovoljno vremena da ekipa odradi pripreme i postigne željenu formu." - izjavio je Zoran Olajić, sportski direktor ŽOK "Spartak"

Ekipu su za sada napustile Marta Drpa (MVP prethodne sezone) koja će karijeru nastaviti u Italiji, kao i dugogodišnji kapiten Tatjana Matić koja će od naredne sezone braniti boje mađarske ekipe Bekeščaba. Dve nove igračice koje su započele pripreme sa subotičkim superligašem su dve korektorke Aleksandra Jocić i Ana Dabić.

Do promena je došlo i u stručnom štabu pa će tako i u ovoj sezoni sa klupe predvoditi iskusni strateg Slobodan Galešev kojem će pomagati Aleksandar Kapriš i Nikola Matić koji će brinuti o kondiciji Spartakovih plavo-belih.

Muška ekipa je prošlu sezonu u Prvoj ligi završila na petoj poziciji, dok je ženska ekipa vodila žestoku borbu za titulu šampiona protiv beogradske Vizure.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3692

Povezana vest

Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.