Komentara: 1
Pregleda: 2271
Foto

Odbojka (Ž): Spartak upisao poraz od Uba na startu sezone

01.10.2018. u 11:04h
Izvor: Subotica.com
U 1. kolu Superlige odbojkašice Spartaka upisale su poraz posle duela sa povratnikom u elitni rang, ekipe Uba. Gošće su bile bolje rezultatom 3:1 i sasvim zasluženo slavile u Subotici.
Odbojka (Ž): Spartak upisao poraz od Uba na startu sezone

Očigledno vidno motivisane gošće iz Uba prikazale su većim delom vrlo kvalitetnu odbojku, na šta domaći tim nije imao odgovora. SIlovito su Ubljanke krenule u svoj uvodni superligaški duel, bez imalo respekta prema dugogodišnjem superligašu.

Posle samouverenog osvajanja prvog seta gošće su popustile u narednom, Spartak ga je otvorio serijom 11:0, čime su Subotičanke nagovestile moguć povratak u meč i minimalno ravnopravniju borbu protiv odličnih igračica iz Uba. Iako su imale sigurnu prednost "golubice" su morale jako da se potrude da ne zakomplikuju drugi set i proliju sav znoj i odbace sve poklone koje su dobili. Srećom rezulat je poravnat na 1:1 i činilo se da meč ulazi u fazu kada je sve moguće.

Odbojka (Ž): Spartak upisao poraz od Uba na startu sezone

Bledu partiju iz drugog seta gošće iz Uba vrlo brzo su ostavile iza sebe i već u narednom nastavile tamo gde su stale na otvaranju meča. Iskusne gošće gradile su postepeno prednost, njihova igra je bila dosta sigurnija, bez obzira na veliki trud, Subotičanke nisu mogle adekvatno da odgovore i Ub je ponovo poveo, ovaj put 2:1.

Nažalost poslednju priliku da izvade ovaj meč i pokušaj kroz tajbrejk da dođu do prvih bodova Subotičanke nisu iskoristile. Set je bolje otvorila ekipa Uba, ali Spartak je znao da uzvrati, u jednom momentu i preokrene na +3 (12:9), međutim ta situacija se brzo promenila, Ub je osetio priliku da može da slomi otpor "golubica", što im je na kraju i uspelo. Gošće su imale četiri meč lopte, tek treću su iskoristile i zasluženo slavile.

Spartak - Ub 1:3 (13:25,25:20,20:25,22:25)

U ekipi Spartaka najefikasnija je bila Jović sa osvojenih 19 poena, pratila ju je Rajlić sa 15, Batinić i Marić su postigle po 9, Živanović 7, Robins 4, a Prolić 1. Kod gošći svojim poenterskim učinkom odskakala je Martinović sa 16 uspešnih završnica, Petrović je imala 12, dok je Nikić zaokružila na 10.

Odbojka (Ž): Spartak upisao poraz od Uba na startu sezone

U narednom kolu, u petak, Spartak gostuje  TENT-u u Obrenovcu, a zatim dočekuje Vizuru.

Izvor: Subotica.com
Odbojka (Ž): Spartak - Ub Odbojka (Ž): Spartak - Ub Odbojka (Ž): Spartak - Ub Odbojka (Ž): Spartak - Ub Odbojka (Ž): Spartak - Ub Odbojka (Ž): Spartak - Ub Odbojka (Ž): Spartak - Ub Odbojka (Ž): Spartak - Ub
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2271
Povezane teme

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.