Komentara: 71
Pregleda: 20698
Video
Foto

Od sutra će Žandarmerija patrolirati subotičkim ulicama

12.09.2023. u 14:38h > 16:48
Izvor: Subotica.com
Pripadnici MUP-a u današnjoj akciji usmerenoj na suzbijanje ilegalnih migracija na području Subotice, Kikinde i Sombora pronašli su 371 iregularnog migranta i oni se prevoze u prihvatne centre. Takođe, nađene su tri automatske puške, jedna poluautomatska puška i pištolj, dva agregata, kao i 25 pasoša i 12 ličnih karata.
Od sutra će Žandarmerija patrolirati subotičkim ulicama
Foto: MUP Srbije

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević je najavio da će od sutra na području Subotice patrolirati određen broj pripadnika Žandarmerije.

Cilj nam je da migranti budu tamo gde im je mesto - u Prihvatnim centrima, da oni koji se kreću  imaju legalnu dokumentaciju, a da broj sukoba među migrantima svedemo na minimum - kazao je Vasiljević.

Od sutra će Žandarmerija patrolirati subotičkim ulicama

U KROŠNJAMA PRONAĐENI MIGRANTI "IZVIĐAČI", ZAPLENJENO VIŠE KOMADA ORUŽJA Na teritoriji Policijske uprave u Subotici jednom iregularnom migrantu je određeno zadržavanje zbog prekršaja iz oblasti Zakona o strancima, dok su na području Policijske uprave Sombor protiv četiri srpska državljanina podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog sumnje da su učinili prekršaj pomaganje u nezakonitom boravku stranom državljaninu. U ovoj akciji, po prvi put, u krošnjama drveća je pronađen jedan broj migranata tzv. izviđača.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je istakao da se ovakve akcije detaljno planiraju, kao i da u njima učestvuju najobučeniji pripadnici elitnih jedinica MUP-a.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova aktivno prati dešavanja i pripadnici MUP-a su spremni da adekvatno reaguju u svakom trenutku. Zaštitićemo sve građane Srbije i nećemo dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost i bezbednost njihove imovine - kazao je Gašić.

Od sutra će Žandarmerija patrolirati subotičkim ulicamaPodsećamo, dve grupe migranata sukobile su se sinoć kod Čarobnjakove kule na Hajdukovu i tom prilikom došlo je do pucnjave u kojoj je ranjeno troje migranata, a nešto dalje od mesta sukoba pronađeno je i beživotno telo jednog migranta.

Od sutra će Žandarmerija patrolirati subotičkim ulicamaOd sutra će Žandarmerija patrolirati subotičkim ulicama

Ekipa portala subotica.com u prepodnevnim satima obišla je deo pograničnog pojasa na Hajdukovu koji se nalazi u blizini Čarobnjakove kule u kojoj se i dogodio vatreni obračnun. 

U neposrednoj blizini žice koja deli Srbiju i Mađarsku zatekli smo smeće, razbacanu garderobu, ambalaže od lekova, energetskih napitaka, dečje pelene i obuću, a u povratku, na 500 metara od tragova koji ukazuju na prisustvo migranata, sreli smo i uplašene i uznemirene meštane ovog dela Hajdukova koji su nam ispričali da se uz odjeke rafala već mesecima i bude i uspavljuju.

Od sutra će Žandarmerija patrolirati subotičkim ulicama- Bila je jutros policija, videli smo ih, očistili su teren, ali migranti se uvek iznova vraćaju - kažu meštani koji stanuju u blizini graničnog pojasa.

U blizini granice nalazi se i gazdinstvo Branka Skenderovića koji tu boravi danju i, kako kaže, dnevno sreće na desetine migranata.

Od sutra će Žandarmerija patrolirati subotičkim ulicamaSrećemo ih svakodnevno, kreću se u grupama od po tridesetak ljudi prolaze na svakih pola sata. Idu ka žici, a ponekada se i vraćaju, kada ne uspeju da pređu u Mađarsku. Na primer, juče se oko stotinu njih vraćalo iz šume. Ne diraju oni nas, samo prolaze, ali nam nije svejedno. Ove kuće u kojima neko živi ne diraju, ali recimo ima ovde nekoliko salaša u kojima su do prošle godine živele starije žene, e njih su već uzurpirali. - počinje priču Branko - Prvi komšija mi je rekao da su u subotu uveče strašno pucali, ali pucaju oni i preko dana, samo se ne čuje toliko. Ovde žive pretežno stariji ljudi i naravno da se plaše. Nije to problem od juče, samo što je u poslednje vreme baš kulminiralo i vatreni obračuni su veoma česti. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 6 dana
Komentara: 71
Pregleda: 20698

Povezana vest

Povezane teme

migranti

migranti u subotici

napadi migranata

imigranti

ilegalni migranti

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.