Komentara: 15
Pregleda: 11851
Foto

Od Subotice do Hilandara na biciklu

08.08.2019. u 15:14h
Izvor: Subotica.com
Spakovan u dve omanje torbe, u kojima je poneo samo najneophodniju garderobu, kozmetiku, alat i opremu, Nemanja Mutić je krenuo na put dugačak više od hiljadu kilometara, a u naredna 33 dana, on će na biciklu obići mnoge gradove i sela Srbije, Severne Makedonije i Grčke.
Od Subotice do Hilandara na biciklu

Iako je kao dugogodišnji turistički vodič posetio mnoga mesta i obišao mnoštvo znamenitosti, za Nemanju Mutića avantura nikada dosta, te se baš danas uputio na jednu takvu koju sanja nekoliko godina - da na biciklu prevali put dugačak više od hiljadu kilometara, koji će ga odvesti od Subotice do Svete Gore i manastira Hilandar.

- Osećam se odlično i uzbuđeno. Spremam sam i mislim da od ovoga ne mogu biti spremniji - rekao je Nemanja neposredno pre polaska na put. - Ideja da od Subotice do Hilandara idem na biciklu, rodila se u Španiji, kada sam pešačio 850 kilometara na ruti Kamino de Santijago. Tada sam pomislio da bih mogao da pređem i Srbiju, jer iako sam do sada dosta putovao, našu zemlju nisam stigao da istražim koliko sam želeo i voleo bih više da je upoznam. Želja mi je da posetim Hilandar jer se ove godine obeležava 800 godina od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i 101 godina od završetka Velikog rata, te se put ka Grčkoj i Solunu činio prirodnim.

Od Subotice do Hilandara na biciklu

U naredna 33 dana, koliko dugo će trajati njegovo putovanje, Nemanja će najpre obići Mali Iđoš, Bač, Novi Sad i Frušku goru, put će nastaviti prema Beogradu, Topoli i Oplencu, pa kroz Aranđelovac, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Niš, Leskovac i Vranje se spustiti do Svete Gore.

- Zbog toga je ovo putovanje posebno, jer ideja nije samo da na biciklu obiđem sva ova mesta i stignem od tačke A do tačke B, već i da se bolje upoznam sa našim predelima, kulturom i tradicijom. Jedva čekam da vidim Bačku tvrđavu, fruškogorske manastire, Šumadiju i sve ono što tokom ovih godina nisam uspeo da posetim, a želeo sam - poručio je Nemanja.

Od Subotice do Hilandara na biciklu

U tome da Nemanjina želja postane stvarnost, pomogla je kompanija "Venera Bike", koja je sponzor ovog neobičnog putovanja.

- Kada nam se Nemanja obratio sa idejom, mi smo odmah pristali i odlučili da mu pomognemo u njegovom poduhvatu. Obezbedili smo bicikl, kacigu, torbe i svu dodatnu opremu visokog kvaliteta koja je neophodna za ovakav vid putovanja na daleke deonice - objašnjava Dragan Kalauz, predstavnik "Venera Bike" za marketing i dizajn, dodajući da je zamisao ovog sponzorstva i promocija drugačijeg vida turizma. - Želimo da pokažemo da nije strašno voziti bicikl, jer nam je svima jasno koliko automobili i druga motorna vozila zagađuju našu životnu sredinu i trudimo se da kao kompanija predstavimo jedan novi vid turističkog obilaska gradova po Srbiji.

Od Subotice do Hilandara na biciklu

Nemanja planira da svakoga dana pređe od 40 do 70 kilometara, u zavisnosti od deonice, a njegov put ka ostvarenju dugosanjanog sna, možete pratiti na našem sajtu, gde ćemo objavljivati nedeljni pregled njegovog putovanja.

Izvor: Subotica.com
Ispraćaj sugrađanina na put biciklom od Subotice do Hilandara Ispraćaj sugrađanina na put biciklom od Subotice do Hilandara Ispraćaj sugrađanina na put biciklom od Subotice do Hilandara Ispraćaj sugrađanina na put biciklom od Subotice do Hilandara Ispraćaj sugrađanina na put biciklom od Subotice do Hilandara Ispraćaj sugrađanina na put biciklom od Subotice do Hilandara Ispraćaj sugrađanina na put biciklom od Subotice do Hilandara Ispraćaj sugrađanina na put biciklom od Subotice do Hilandara
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 11851

Povezane vesti

Povezane teme

venera bike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.