Komentara: 7
Pregleda: 2828

Od septembra više mesta u vrtiću "Petar Pan" u Tavankutu

17.01.2023. u 15:49h
Izvor: Subotica.com
Prethodne godine u vrtiću "Petar Pan" u Tavankutu nije bilo mesta za oko 20 mališana. Kako se bliži proleće i novi konkurs, roditelji strahuju da bi se situacija mogla ponoviti i ove godine. Sa druge strane, iz PU "Naša radost" navode da će od septembra u ovom objektu biti formirane dve dodatne grupe.
Od septembra više mesta u vrtiću "Petar Pan" u Tavankutu

U vrtiću "Petar Pan" u Tavankutu, koji pohađa oko 90 mališana od jaslenog do predškolskog uzrasta, nema mesta za svu decu čiji roditelji su konkurisali za upis. Kako navode majke iz ovog sela, zbog nemogućnosti da decu smeste u vrtić prinuđene su da biraju između ostanka kod kuće sa detetom i povratka na posao.

Najmlađe dete nije primljeno u vrtić, a ja narednog meseca moram da se vratim na posao i još uvek nisam pronašla nikakvo rešenje. Nemam kome da ostavim dete, a ne isplati mi se da ga upišem u privatni vrtić u gradu - objašnjava nam jedna od nezadovoljnih majki - Grupe u vrtiću "Petar Pan" su prebukirane i taj objekat treba da se proširi. Bunili smo se, pisali peticiju, na sastanku sa čelnicima lokalne samouprave nam je dato obećanje da će se problem rešiti, ali se još uvek ništa ne dešava po tom pitanju.

Od septembra više mesta u vrtiću "Petar Pan" u TavankutuOd septembra više mesta u vrtiću "Petar Pan" u Tavankutu

Sa druge strane, iz PU "Naša radost" poručuju da će od septembra u ovom vrtiću biti oformljene još dve grupe.

- Nije moguće proširenje postojećeg objekta, jer on pripada školi i mi ne možemo da ulažemo u njega. Međutim, na zboru građana je dogovoreno da će biti formirana još dva odeljenja. Tada je prisustvovao i gradonačelnik Stevan Bakić, saslušao je nezadovoljne roditelje, razumeo je njihove probleme i pronašli smo način da se od septembra formiraju još dve grupe pa će biti mesta za više mališana - objasnio je Veljko Vojnić, tehnički direktor PU "Naša radost". 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 2828

Povezana zviždaljka

Povezane teme

veljko vojnić

tavankut

donji tavankut

upis u vrtiće

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.