Komentara: 6
Pregleda: 3393
Foto

Obnovljena hala za tenis u Dudovoj šumi

11.04.2022. u 14:57h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljući udruženim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Grada Subotice i Teniskog kluba Spartak obnovljena je hala za tenis u Dudovoj šumi. U rekonstrukciju objekta uloženo je ukupno oko 4.8 miliona dinara.
Obnovljena hala za tenis u Dudovoj šumi

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu podržao je obnovu hale sa 4.4 miliona dinara, Grad Subotica je izdvojio 176 hiljada a TK "Spartak" 152 hiljade dinara.

- Prepoznali smo potrebu Grada i TK, energetska efiksanost je na zavidnom nivou i teniseri će imati mnogo bolje uslove za trening. Nastavićemo sa ulaganjima u Subotici, zahvaljujem se na inicijativi da zajedno stvaramo mogućnosti za bavljenje sportom – poručio je Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu prilikom današnjeg obilaska teniske hale.

Projekat obnove podrazumevao je zamenu staklene površine u objektu koji je izgrađen 1973. godine.

- Zub vremena je učinio svoje i podržali smo rekonstrukciju pre svega zbog bezbednosti, a onda i zbog energetske efikasnosti. TK Spartak ima bogatu tradiciju, broji 250 članova od kojih 70  aktivno učestvuje na takmičenjima, a najuspešniji predstavnik je Kristijan Juhas koji profesionalno učestvuje na turnirima. Oko stotinu naših sugrađane teniske terene koristi rekreativno – ističe gradonačelnik Stevan Bakić.

Obnovljena hala za tenis u Dudovoj šumiTeniski klub "Spartak" ima bogatu istoriju, ali je zenit doživeo poslednjih nekoliko godina kada je osvojio pregršt prvih mesta u državi i u ženskoj i u muškoj konkurenciji u rangu seniora, juniora i pionira.

- Za te rezultate smo nagrađeni proglašeni smo za najbolji klub Teniskog saveza Srbije, najbolji klub u Subotici i Vojvodini. Sve to se ne bi desilo da nema infrastrukture i uslova za treniranje – dodaje Milan Vučković, predsednik TK Spartak. - Rukovodstvo kluba nije od onih koji sede skrštenih ruku i kukaju da je nešto teško, već svake godine nešto i uradimo. Napravili smo više terena nego što smo imali, obnovili prostorije, ali hala je bila problem koji je prevazilazio naše mogućnosti. Imali smo sreću da smo naišli na razumevanje gradonačelnika Bakića i sekretara Baste, koji ne samo da su razumeli problem nego i pomogli da se brzo reši.

Izvor: Subotica.com
Obilazak rekonstruisane teniske hale Obilazak rekonstruisane teniske hale Obilazak rekonstruisane teniske hale Obilazak rekonstruisane teniske hale Obilazak rekonstruisane teniske hale Obilazak rekonstruisane teniske hale Obilazak rekonstruisane teniske hale Obilazak rekonstruisane teniske hale
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 3393
Povezane teme

Teniski klub Spartak

milan vučković

tenis klub spartak

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.