Komentara: 1
Pregleda: 1864

Obnovljen Dečiji kutak u bolnici

31.01.2011. u 15:54h
Izvor: RTV Yueco
Obnovljen Dečiji kutak u bolnici

Obnovljeni i adaptirani Dečiji kutak u Opštoj bolnici Subotica biće sutra svečano predat najmlađim pacijentima ove zdravstvene ustanove na ponovnu upotrebu.

Jedan od retkih i među prvima takve vrste u bivšoj Jugoslaviji, dečiji kutak u bolnici postoji već 36 godina. Za to vreme u njega je malo ulagano. Iz tog razloga neformalna grupa mladih pod nazivom “Subotičani” sprovela je akciju “Hej, drugari!” koja je realizovana u sklopu projekta “E, mogi i ja!” Evropskog pokreta u Srbiji, finansiranog od strane ministarstva omladine i sporta, kako bi nakon više od tri decenije dečiji kutak bio renoviran.

Akciju, koju je sufinansirao Grad Subotica, pomogli su Američki kutak, Udruženje hraniteljskih porodica “Hera”, Udruženje građana “Školsko zvono”, Igraonica Kockica, Predškolska ustanova “Naša Radost”, Osnovna škola “Ivan Milutinović”, i jedna učiteljica koja je želela da ostane anonimna i pored činjenice da je za 3 do 10 mališana, koliko ih dnevno boravi u dečijem kutku, obezbedila računar.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1864
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.