Komentara: 2
Pregleda: 6390
Foto

Obnova Sinagoge do kraja godine

07.04.2017. u 16:56h
Izvor: Subotica.com
Kompletna obnova subotičke Sinagoge, bisera secesijskog graditeljstva, biće završena do kraja ove godine, kada će se obeležiti 115 godina od izgradnje čuvenog zdanja aritekata Jakaba i Komora.
Obnova Sinagoge do kraja godine

Zajedničkim sredstvima Grada Subotice, AP Vojvodine i Republike Srbije u protekle četiri godine, završena je obnova kompletne fasade objekta. Za obnovu unutrašnjosti, koja će se paralelno odvijati u Srbiji i Mađarskoj,  Vlada naših severnih suseda obezbedila je milion i 600 hiljada evra.

- Drago mi je da vidimo da radovi na ovom velelepnom objektu, koji spada u istorijsko nasleđe Subotice kojim se možemo podičiti, teku planiranom dinamikom. Sredstva su obezbeđena, a ono što je najnovije je javna nabavka za restauraciju krova, odnosno zamenu bakarnog pokrivača, koja će ovih dana biti završena i ulazimo u taj deo rekonstrukcije. Tako da će do 31. decembra Sinagoga zasijati starim sjajem – najavio je gradonačelnik Bogdan Laban, zahvalivši se Vladi Mađarske što je izdvojila značajna sredstva za obnovu zdanja. – Svakodnevno ima puno zainteresovanih turista koji žele da posete Sinagogu, te verujem da će ona postati značajna turistička destinacija u gradu koja će privući turiste.

Obnova Sinagoge do kraja godine

I po mišljenju Ištvana Pastora, predsednika Pokrajinske Skupštine, obnavljanjem Sinagoge Subotica će dobiti novu privlačnu snagu, a njen značaj je važan i za život jevrejske zajednice.

- Drago mi je da postoje sve realne šanse da do kraja godine subotička Sinagoga bude završena, jer je ona dragulj ne samo Subotice nego i šire. Zahvaljujem se Mađarskoj Vladi što je obezbedila sredstva za obnovu unutrašnjosti, gradu što je u budžetu opredelio novac za obnovu kupole, Mađarskom nacionalnom savetu i Konzulatu što su permanentno prisutni u rešavanju operativnih stvari. - rekao je Pastor

Obnova Sinagoge do kraja godine

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na sanaciji, rekonstrukciji i restauraciji subotičke Sinagoge Obilazak radova na sanaciji, rekonstrukciji i restauraciji subotičke Sinagoge Obilazak radova na sanaciji, rekonstrukciji i restauraciji subotičke Sinagoge Obilazak radova na sanaciji, rekonstrukciji i restauraciji subotičke Sinagoge Obilazak radova na sanaciji, rekonstrukciji i restauraciji subotičke Sinagoge Obilazak radova na sanaciji, rekonstrukciji i restauraciji subotičke Sinagoge Obilazak radova na sanaciji, rekonstrukciji i restauraciji subotičke Sinagoge Obilazak radova na sanaciji, rekonstrukciji i restauraciji subotičke Sinagoge
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6390
Povezane teme

sinagoga

ištvan pastor

subotička sinagoga

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.