Komentara: 0
Pregleda: 3007

Obnova nadgrobnih obeležja

23.10.2012. u 21:07h
Izvor: RTV Yueco
JKP „Pogrebno“ organizuje akciju obnove drvenih nadgrobnih obeležja u periodu od 15-og oktobra do 5-og novembra. Akcija se sprovodi po prvi put, a u okviru nje je omogućeno poručivanje drvenih nadgrobnih obeležja čije se cene kreću u zavisnosti od materijala od kojih su izrađeni.
Obnova nadgrobnih obeležja

Za vreme trajanja akcije, JKP „Pogrebno“ neće naplaćivati pružene usluge (poput urezivanja slova). Građanima koji imaju potrebu zameniti dotrajala ili ukradena nadgrobna obeležja, jedini trošak biće cena obeležja.

Tokom akcije, na svim grobljima je postavljen krst sa plakatom u cilju obaveštavanja građana o trenutnoj akciji obnove nadgrobnih obeležja. Na Senćanskom groblju saznajemo da je interesovanje građana za akciju - dobro.

Građani koji su zainteresovani, mogu se javiti na groblju ili putem telefona naznačenom na plakatu. Sutradan, u odnosu na porudžbinu, nadgrobno obeležje će biti na groblju, pripremljeno za postavljanje. U JKP-u „Pogrebno“ navode da je ovo period kada se ljudi najviše javljaju zbog obnavljanja nadgrobnih obeležja od kojih su neka dotrajala, a mnoga polomljena ili pokradena.

Cene drvenih nadgrobnih obeležja poput krsta, reformatorske table i piramide, zavise od materijala od kojih su izrađeni, a kreću se od 1.650 do 3.300 dinara. Za vreme trajanja akcije, JKP „Pogrebno“ neće naplaćivati pružene usluge (poput urezivanja slova). Porast cena pogrebnih usluga u iznosu od 3,5% neće uticati na trenutnu akciju obnove nadgrobnih obeležja.Za nešto manje od 10 dana trajanja akcije, u JKP „Pogrebno“ su pripremili 20-ak nadgrobnih obeležja prema zahtevima građana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3007
Povezane teme

jkp pogrebno

grobna mesta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.