• Pregleda: 13870

Objavljeni spiskovi dužnika po osnovu javnih prihoda za firme i građane

Subotičkoj lokalnoj samoupravi, po osnovu neplaćenih javnih prihoda, pravna i fizička lica, odnosno preduzetnici, duguju više od 715 miliona dinara. Subotička lokalna samouprava objavila je danas spiskove pravnih i fizičkih lica, odnosno preduzetnika koji na osnovu javnih prihoda duguju lokalnoj samoupravi više od 50.000 dinara.
Objavljeni spiskovi dužnika po osnovu javnih prihoda za firme i građane

Kako je objavljeno na zvaničnoj Internet prezentaciji, ukupno 371 pravno lice duguje ukupno skoro 540 miliona dinara, a prema visini duga prednjače “29. novembar” u stečaju sa nešto više od 134 miliona dinara, AD Bratstvo u stečaju sa nešto više od 45 miliona dinara, dok “Si&Si promet” u stečaju duguje oko 26,7 miliona dinara.

Među prvih pet dužnika nalaze se i dva aktivna preduzeća – “Jadris” DOO sa dugom od skoro 25,8 miliona, kao i Agroseme Panonija sa dugom od 19,3 miliona dinara. Veći deo milionskih dužnika na ovom spisku je u stečaju.

Osim pravnih lica, objavljeni su i spiskovi fizičkih lica koja duguju više od 50.000 dinara po osnovu javnih prihoda, na kojima se nalazi 1.292 lica sa teritorije Subotice koja za porez duguju ukupno nešto više od 137 miliona dinara. 

Što se preduzetnika tiče, na spisku se nalazi 340 preduzetnika sa teritorije Subotice koji duguju ukupno nešto više od 38,4 miliona dinara.

Za više detalja pogledajte listu dužnika na zvaničnom sajtu grada.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman
35
je/li Odgovori
Ma koji Bratstvo to je uzela Tatravagonka -pisali Sub. medije
luka Odgovori
Sve lepše od lepšeg. Najveći dužnici ujedno i finansijeri trenutne vlasti[*...*]j, a da ne bude da samo oni nisu dobri tu je i stari dobri Robert Santo koji se tako "bori" za građane Subotice.
CCC Odgovori
Među prvih pet dužnika nalaze se i dva aktivna preduzeća – “Jadris” DOO sa dugom od skoro 25,8 miliona...
http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseLegalTrustees/3443665?code=6DE895120AD7F20E040D606848C0293E908DB719
ffilozoff Odgovori
Gledajuci spiskove dolazi se do zakljucka da su to ili propale firme,firme pod stecajem i sitna BORANIJA koja ni sebi ne moze platiti doprinose!!!!! AKO I sitnu boraniju pokaznjavate-OSTACETE bez JOS 2000 radnika!!!!!!!! ZIVI BILI PA VIDELI!!!!! Ostavite "male"na miru i PAMETNO!!! NAROD je na ivici zivaca!!!! PUSTITE ljude da rade!!!! KAKO da placaju kad niko para nema ni za struju,vodu,.....
kojot Odgovori
Лепо вала сад ће локална самоуправа од ових спискова да напуни градски буџет,има сад да прелива колико ће пара да уђе у њега мислим у буџет.
esmeralda Odgovori
Pitam se kako treba da se osećaju oni koji redovno plaćaju porez a vide liste ovih dužnika? Obzirom na iznose, neki su već verovatno i blizu roka zastarelosti. Možda da ja zastanem sa plaćanjem svojih obaveza dok se ne namiri jedno 80% dugova!
Palicanka Odgovori
Ohoho pa tu je i strucnjak za fudbal ARSIĆ ZORAN -1,285,917.51 lepa suma nema sta...
poverilac Odgovori
@ je/li , je napisao : "Ma koji Bratstvo to je uzela Tatravagonka -pisali Sub. medije ".
Tu leži zamka, Tatravagonka nije uzela Bratstvo! Uzela je samo vrednu imovinu: nekretnine, licence, alat, sredsstva za rad, zalihe materijala i još dosta raznorazne imovine koja još nije bila proćerdana.
Dugove je ostavila Bratstvu jer Bratstvo je nastavilo da živi fiktivno iako je faktički bilo mrtva firma sa tolikim dugovanjima. radnici su delom otišli u druge fabrike, na groblje, u penziju i na berzu rada a ona grupa pd 240 radnika je prešla u Tatravagonku.
Dugovi koji se sad pominju pripadaju Bratstvu i neće nikada biti naplaćeni.
To je rezultat velike nagodbe koja je napravljena u ono vreme kada je uz lepu svečanost sve što valja predato Tatravagonki, sve što ne valja ostalo Bratstvu a nama je zapalo da plaćamo porez i takse umesto Bratstva. Moglo je i tako da se izvede da se prvo izmire porezi koje je Bratstvo dugovalo pa onda da se deli i komada.
Veteran Odgovori
Pa ljudi moji gde to ima na zemaljskoj kugli,da se porez ne plaća?U svakoj iole uređenoj zemlji neplaćanje poreza je naj ozbiljniji prekršaj,i tu je zakon nemilosrdan prema prekršiocu!Setimo se samo teniserke (tada prve u svetu) Štefi Graf,kada je njen otac inače u to vrema njen menadžer,''prikrio'' jednu finansisku nagradu za osvojen turnir,finansiska inspekcija pokrenula odmah proces protiv njega i bogami dobijo ako se nevaram 7 godina zatvora,zbog ''utaje'' poreza!A kod nas nebih niko da plaća porez,a traži od države sve uslove koji baš zavise od uplata poreza (obdaništa,škole,zdravstvo,itd,itd)!Svi bi mi da imamo uređenu državu i sistem,da sve funkcioniše bezprekorno ali samo da se nikog od nas to ne dotiče,e to nemože tako da funkcioniše!
gradjanin Odgovori
Jel to onaj Arsic sto se buni sto grad izdvaja malo za sport pa kad bi on i njemu slicni placali gradu sigurno bi i sport imao vise.
bunt Odgovori
hej veteran, raspitaj se malo! u mnogim uređenim državama se porez na imovinu uopšte ne plaća, ili se plaća na onu imovinu u kojoj ne stanuješ, dok je imovina u kojoj stanuješ izuzeta od oporezivanja! podrška neplatišama! otpor pljačkaškoj lokalnoj samoupravi! gde ide novac od naplaćenog poreza? na troškove reprezentacije? dosta više! subotička lokalna samouprava je inače, među prvima požurila da primeni maksimalne stope poreza na imovinu. od čega nezaposlen narod to da plati? ukinite poreze!!!!!!!!!!!!!! namnožili ste se u gradskoj kući, ko bi vas sve namirio!
paki Odgovori
Gospodine Veteran potpuno se slazem sa Vama ali verujte mi da to ide na ovaj nacin. Novac namenjen za porez ode sponzorstvo za stranke uz obecanje "ako budemo na vlasti tvoje poreske obaveze ce da budu uredu tvoji potezi su humanitarni". Kad dodju na vlast fuj pike to ne vazi. Mnoge cujem kako kazu pa meni drzava nista na daje necu ni ja njoj da dam. Ja se sa takvom konstatacijom ne slazem jer znam da ne zaposleni ne placaju participaciju u zdravstvu,znam mnoge koji su otisli u penziju na prevaru. Drzava dati posao za izvesno vreme ne moze ali je duzna da stvori uslove da posteni investitori otvaraju firme sa novim radnim mestima, pa ce da bude ulate poreza.
lakumity103 Odgovori
Najveći dužnici (godinama) - braća u inostranstvu. Očito da nekima NEĆE da uteruju dugove.
Sirotinjo naj...i ste ili spremite plan restruktuiranja to je nova fora.
zlata Odgovori
A gde je tu Simeks po nekim ranijem izvestaju oni su bili ubedljivo najveci duznici.Verovatno je uplaceno odjednom,ili ........i
je/li Odgovori
Santo Robert demokrata primer -poštenog preduzetnika Pitam se kolko je prijavio radnika ???????
pajo Odgovori
Sva ta preduzeca treba da plate i tod hitno ili plenidba!Ako treba nekom pomoci to su preduzeca koja su stekla dug uzimanjem kredita u švajcarcima a izvukli se od banke! Ja vidim da ima dosta preduzeca koja nisu na spisku a rade! Vecina njih namerno neplaća! Trba im imovinu licitirat ili ostalima vratiti novce!
pajo Odgovori
Ima li ovde zemloradnika ? Ako ima kad će licitacija oranica?
ffilozoff Odgovori
#veteran,pa naravno da treba platiti POREZ!!! ALi SVI da plate,a samo SIROTINJU ganjaju!!! Sto je najgore oprastaju cak i sinu predsednika drzave i "nekom" tamo ministru(za vikendice koje poseduju)!!!A onda drugi ministar(KRADUCKAJTE POMALO),kaze -predsedniku ce oprostiti!!!!E ZATO kazem da "male" ostave na miru-ONi ce odma platiti,kad budu imali!!!!
Jovo Odgovori
Tacno je da sam duzan za porez za kucu ali platicu vam kad procveta ona gvozdena bandera .Kada mi opstina asfaltira put , trotoar , kanalizaciju i vodu dovede ,kablovsku a narocito ulicno osvetljenje onda mozemo od nule .Ja sam nesretnik legalizovao 2004 te nelegalni objekat ,platio uredjenje gradjevinskog zemljista a opstina nista , pare trosi na svoje plate i luksuz , cak sam podmitio sa dvesta eura lopove iz telekoma da mi moj fiksni telefon dovuku (jer sam imao broj iz prethodnog mesta stanovanja) . Lopovi jedni , deca nam idu kroz ulicu do kolena u vodi a vi se vozikate u besnim autima i dizete plate od hiljadu evra , bando zuta.
ffilozoff Odgovori
P.S.#veteran,u Srbiji zivis??? Gde ti padne na pamet Stefi iz Nemacke koja je ispred nas 200 god.,a izgubila 2 rata,a VLADA sa pola Evrope!!! RADE SERBEDZIJA-Nemacki kapital je sad ostvario u Evropi sto je hteo sa dva rata!!!!!
Veteran Odgovori
@paki
Ja sam samo mislio na obavezu plaćanja poreza,a ne i na skotove (administracija) koji sve upropastiše i pokradoše,pa narod izgubio poverenje i u poštene službe i službenike ove države!
@ffilozoff
Da živim u Srbiji,i želja mi je da koliko toliko budemo pravno uređena zemlja!A zašto sam spomenuo Š.Graf,pa iz dva razloga a to su:Pod jedan,da se mora poštovati zakon ma ko da si,ili radnik ili svetska zvezda broj jedan,i drugi razlog je,da i u tako uređenoj zemlji i sa stogim zakonom,nađe se uvek neko ko želi da izigra zakone zemlje,pa što nebi bilo to i kod nas gde se niko ničega ne pridržava i nepoštuje,a kamoli plaćanja poreza!
ffilozoff Odgovori
#jovo na vlasti u SU nisu zuti,ovo su Vam poslali zeleno,plavo crveni!!!SVM,SNS,SPS!!!!!ARGUMENT-zato su na spisku Santo,Arsic....(Inace ne bi bili)
poverilac Odgovori
@Zlata je napisala " A gde je ovde Simex"
Simex je na drugoj gomili jer ovde su iskazani dugovi prema gradskoj poreskoj službi, a postoji i posebna grupa poreza koje naplaćuje Republička poreska uprava. Tek tamo su ogromni dugovi a u toj upravi postoji poseban centar za velike poreske obveznike i taj centar je mimo svake kontrole i sam presuđuje ko će uživati privilegiju da ne plaća porez i ko može da nagomila milijarde duga i da elegantno ode u stečaj a da prethodno svu imovinu prenese na druga "zdrava"preduzeća" ili na ime vlasnika i familije.
sportista Odgovori
" Simex" možda i neće platiti pošto kako vidimo sa slika ugošćuje na pripremama u Budvi Gojka Radića.
deda Odgovori
Gledajuci letimicno spisak,osecam se kao budala sto redovno izmirujem svoje obaveze.......hoce li sad ovim duznicima biti ponudjena nagodba u stilu ako platis pola odmah,pola ti se oprasta? Lud i posten-isto u Srbiji.
Vesko Odgovori
Stecaj u Fidelinki je vodio isti stecajni upravnik koji je vodio stecaj,reorganizaciju i bankrot u
AGROKMBINATU SUBOTICA,do unistenja.
kojot Odgovori
Ал Капоне је "пао" не због трговине дрогом,алкохолом разних убистава из свега тога се веома лако извлачио.Не плаћање пореза га је уништило,значи можеш да радиш шта пожелиш али порез држави мораш да блатиш,тако је било пре много година а тако би требало и данас да буде.
titov omladinac Odgovori
Uskoro će neki od ovih sa spiska da nam drže predizborne govore sa pozivima da ih pratimo i da glasamo za njih.

Neka ih se prvo predsednici njihovih stranaka/partija/pokreta postide. To se do sada nije desilo. A trebalo bi.
Boris Odgovori
Neke firme sa ovog spiska sluze za pranje para. Treba pogledati kome su fakturisali usluge i za koge su podizali kes. Nisu platili porez i sada ce firma da ode u steca. Drzavi nista jer firma nema imovinu i tu je kraj. Na fin nacin oprosen porez. Sta onda da kazu oni koji redovno placaju porez?
razočarani Subotičanin Odgovori
Jaki ste mi vi na komentarima! Kako da plate porez ljudi koji su ostali bez posla? Ili gde su cele porodice ostale bez posla, pa se snalaze kako umeju i znaju. Sa 25000 platom i tročlanom porodicom ne znam kako ljudi izlaze na kraj sa krajem a kamoli da plate još i porez državi. Što se tiče preduzetnika tu je slika malo šarenija, neki su nemarni ili neće a neki jednostavno ne mogu. Kada država obezbedi uslove poslovanja malim preduzetnicima takve da mogu sebi da obezbede egzistenciju onda će verovatno i da plate porez. Moj prijatelj taksista (pošto vidim da njih ima najviše, pošteno radi svoj posao, ne vozi azilante, ne vara mušterije, ima skroman auto) jedva zaradi za platu, gorivo i održavanje vozila, sa dvoje dece, srednjoškolcima, suprugom zaposlenom u 8. martu, jednostavno ima izbor ili da plati dažbine državi ili da izdržava porodicu.

Firme i fabrike su već ozbiljnija stvar, kod njih je opet problem država koja im je dozvolila da se nakupi toliko dugovanja (npr.Simpo). U ovim slučajevima se slažem da treba rigorozno pristupiti problemu i rešiti stvar ali isto tako treba i kazniti one koji su dozvolili da se nakupi toliko duga. Zna se da je Sinalko imao ogroman dug prema državi a javna je tajna da su vlasnici Sinalka u koferima nosili pare u prestonicu određenoj stranačkoj ličnosti koja je sav taj dug gurala ood tepih. Na žalost nije samo jedna firma tako radila već i veliki broj drugih firmi. Ako finansiras određenu stranku imaš slobodu manipulacije dugom prema državi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.